Αποκλειστική δήλωση Ιερώνυμου στην «Π»: «Οι εκτάσεις να μείνουν στους αγρότες»

Share

Διαλλακτικός και έτοιμος να συζητήσει κάθε δυνατή λύση που θα είναι προς όφελος των κατοίκων της Ηλείας αλλά θα μπορεί να βοηθήσει και τη φτωχική, όπως άφησε να εννοηθεί, Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος.

Με αποκλειστική του δήλωση στην εφ. «Πατρίς» φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι οι μοναχές αλλά και η Μητρόπολή του δεν στοχεύουν στις συγκεκριμένες περιουσίες και δεν επιθυμούν την αντιπαράθεση με τους κατοίκους. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα διευκολύνει τις συζητήσεις που θα γίνουν περαιτέρω και το διάλογο που θα αναπτυχθεί, για να βρεθεί η ανώδυνη διέξοδος και η παραμονή των εκτάσεων που έχουν στα χέρια τους από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Χειμαδιό, Περιστέρι, καθώς και άλλων διεκδικούμενων εκτάσεων περιοχών του νομού.

Πιο συγκριμένα, ο κ.κ. Ιερώνυμος τηρώντας περίπου την ίδια στάση που είχε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο, μας δήλωσε τα εξής:

«Η Ιερά Μονή δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία να σκέφτεται έτσι για τα παιδιά της. Πρέπει να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες χρόνων προς όφελος των αγροτών και της μονής και να βρεθεί λύση που θα είναι καλή για τις δύο πλευρές, κάτι που επισήμανα και στη συνάντησή μου με τον δήμαρχο Πύργου. Οι πέντε μοναχές δεν ενδιαφέρονται για τις περιουσίες. Δυστυχώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και για αυτό είχαν ζητήσει και τη βοήθεια της Μητρόπολης. Δεν είχαν ούτε λάδι. Εμείς τους προμηθεύσαμε με ότι χρειάστηκαν. Μάλιστα μου μετέφεραν ότι δε θέλουν αντιπαράθεση με τους κατοίκους των χωριών.»