Οικονομία

Αποκλιμακώνει την ένταση με την Beat η κυβέρνηση

Ακούστε το άρθρο

Μερική «οπισθοχώρηση» της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των υπηρεσιών Ταξί και ιδιωτικών μεταφορών το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πέρασε από γραφεία νομικών συμβούλων και συνταγματολόγων για να διαπιστωθούν οι παγίδες που έκρυβε για τις διαδικτυακές πλατφόρμες μαρτυρά η σημερινή ανάρτηση του κ. Νίκου Δρανδάκη στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook.

O ιδρυτής του Taxibeat και CEO της σημερινής Beat, ανέφερε πως κατάφερε εντέλει να συνομιλήσει με τον υπουργό Υποδομών και Μεταορών ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Επιπλέον ο υπουργός δεσμεύτηκε στον κ. Δρανδάκη ότι το νομοσχέδιο που διέρρευσε δεν είναι αυτό που επεξεργάζονται, και ότι όταν ολοκληρωθεί η συγγραφή του νομοσχεδίου θα του δοθεί η ευκαιρία να το δει ώστε να διατυπώσει τις απόψεις του, πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή.

Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει: «Όλοι θα γνωρίζετε ίσως ότι η καμπάνια μας για τον φημολογούμενο νόμο έφτασε σχεδόν στον αριθμό των 50 χιλιάδων υποστηρικτών και οι πολίτες έδωσαν ένα ισχυρό στίγμα για το τι πιστεύουν σχετικά με την συζητούμενη ρύθμιση της αγοράς του The BEAT App. Από τη μεριά μου, και εκ μέρους ΟΛΩΝ όσων εργαζόμαστε στο Beat θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συγκλονιστική συμπαράσταση: Media, δημοσιογράφους, πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες, και κυρίως τους δεκάδες χιλιάδες απλούς πολίτες που απλόχερα μας χάρισαν την υποστήριξη τους. Για αυτή την υποστήριξη που λάβαμε, νομίζω ότι οφείλω και μια ενημέρωση για τις εξελίξεις, ώστε να είμαστε διάφανοι με όλους. Παρόλη την άρνηση του υπουργού Μεταφορών να μας συναντήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, τελικά έγινε εφικτό την περασμένη Παρασκευή αργά να συνομιλήσω μαζί του τηλεφωνικά. Το αποτέλεσμα της συνομιλίας μας ήταν μια δέσμευση του υπουργού ότι το νομοσχέδιο που διέρρευσε δεν είναι αυτό που επεξεργάζονται, και ότι όταν η συγγραφή του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί θα έχω την ευκαιρία να το δω και να διατυπώσω τις απόψεις της εταιρείας πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή. Αυτή είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για την ουσία του νομοσχεδίου, θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη και όλα θα πάνε καλά. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σε επιφυλακή».

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα