Λακωνία

Απόκριες με ατμόσφαιρα 15ου αιώνα στο Δ. Μονεμβασίας

Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 25-26/2, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μονεμβασίας, που ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη 16/2. «Κορωνίδα» των φετινών εκδηλώσεων είναι οι δράσεις που θα διαπνέονται από ατμόσφαιρα 15ου αιώνα και θα λάβουν χώρα στην καστροπολιτεία Μονεμβασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο – Κυριακή 25-26/2
– Μονεμβασιά: Μικρές ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στο Κάστρο Μονεμβασίας! Θα βρεθείτε στην ατμόσφαιρα μιας αλλοτινής εποχής της καστροπολιτείας, εκείνη του 15ου αιώνα. Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια και στις πλατείες θα συναντήσετε μουσικούς να παίζουν ζωντανά αναγεννησιακές μελωδίες από το μουσικό σχήμα Os Orphicum, θα διασταυρωθείτε με πρόσωπα του παρελθόντος και θα παρακολουθήσετε πως ράβεται από την αρχή ένα βενετσιάνικο κοστούμι εποχής.

Κυριακή 26/2

Νεάπολη   
– 11.30: Αποκριάτικο καρναβάλι
– 13.15: Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς στην πλατεία Νεάπολης. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, με ώρα έναρξης 12:15΄.

Ασωπός
– 16.00: Αποκριάτικο καρναβάλι

Μονεμβασιά:
– 16.00: Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν και  ταχυδακτυλουργών στην κεντρική πλατεία Μονεμβασίας και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας

Παπαδιάνικα
– 19.00: Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν και  ταχυδακτυλουργών στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου στα Παπαδιάνικα.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας με την συνεργασία των δημοτικών φιλαρμονικών, πολιτιστικών συλλόγων,  συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των κατά τόπους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Πηγή: lakonikos.gr

Όλη η επικαιρότητα