Ηλεία

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ρομά με τις κλοπές των αγροτικών οχημάτων

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, δύο ρομά οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην σπείρα που έκλεβε αγροτικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για έναν 31χρονο από την Γαστούνη και έναν 34χρονο από την Αμαλιάδα, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και οι οποίοι εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, όπου και έγινε η σύλληψή τους και χθες το πρωί απολογήθηκαν στον Ανακριτή και εν συνεχεία με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς χρηματική εγγύηση, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους κάθε 1η και 16 του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που περιλαμβάνει 19 άτομα, τα 15 από τα οποία κατηγορούνται ότι διέπρατταν κλοπές αγροτικών οχημάτων, οικιών και καταστημάτων τον τελευταίο χρόνο, και οι άλλοι τέσσερις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί συνολικά οκτώ άτομα και για τα υπόλοιπα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Σε βάρος του 31χρονου και του 34χρονου που απολογήθηκαν χθες έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, το δε περιουσιακό όφελος ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης και των δύο ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Από κανένα στοιχείο της πολυσέλιδης δικογραφίας δεν προέκυψε η οποιαδήποτε εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων, ή έστω η παραμικρή ανάμειξη, σε ουδεμία, πλην μίας, εκ των 17 κλοπών, εκ των οποίων οι 12 αφορούσαν οχήματα, οι δύο οικίες, οι δύο τηλεφωνικές συσκευές και η άλλη ένα κοσμηματοπωλείο στην Γαστούνη. Φέρεται να εμπλέκονται σε μία κλοπή οχήματος, ωστόσο το μόνο που προκύπτει είναι μία συνομιλία με τον αρχηγό της σπείρας για άλλο λόγο. Σε καμία από τις 17 κλοπές δεν υπάρχει συνομιλία τους με τον αρχηγό, ούτε με κανένα από τα υπόλοιπα 17 μέλη. Και οι δύο πελάτες μου εμφανίστηκαν αυθορμήτως στις αρχές, γιατί δεν φοβόμαστε την αλήθεια».

Όλη η επικαιρότητα