Ενέργεια

Απονομή Βραβείου ΑΙΟΛΟΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ από την Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 2017, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τα Βραβεία ΑΙΟΛΟΣ, τα οποία απονέμονται κάθε 2 έτη. Η ΕΛΕΤΑΕΝ, πρόεδρος της οποίας τελεί ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης, καθιέρωσε τον θεσμό των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ το 2005 θέλοντας να τιμήσει αυτούς που με το έργο τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες, άνοιξαν τον δρόμο της ανάπτυξης μιας εγχώριας, ανεξάντλητης, ανανεώσιμης και καθαρής πηγής ενέργειας.

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρώην Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, απένειμε εκ μέρους της ΕΛΕΤΑΕΝ το Βραβείο ΑΙΟΛΟΣ στην κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  στον Πρόεδρο του Ομίλου Ι.Τ.Α. και πρωτοπόρο της ανάπτυξης Α.Π.Ε. κ. Αντώνη Γερασίμου. Κατά την απονομή  η Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου  εξέπεμψε αισιόδοξο μήνυμα αναφέροντας τις χρηματοδοτήσεις και τα κεφάλαια που διατίθενται για επενδύσεις στις ΑΠΕ και ειδικότερα την αιολική ενέργεια μέσω των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων και αναπτυξιακών τραπεζών, καθώς και των ευρωπαϊκών οργανισμών, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία αυτά δείχνουν την ισχυρή δέσμευση της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ειδικούς του χώρου, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΕΤΑΕΝ, κο  Χαβιαρόπουλο Ιωάννη, ο οποίος κατάγεται επίσης από την Ηλεία, το αιολικό δυναμικό του Ν. Ηλείας και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.

Το Βραβείο ΑΙΟΛΟΣ στην κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ απονεμήθηκε στον καθηγητή του Ε.Μ.Π., κ. Σπύρο Βουτσινά.

Το Βραβείο ΑΙΟΛΟΣ στην κατηγορία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ απονεμήθηκε στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και υπεύθυνη της εκπομπής ECONEWS, κα Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν ακόμα τιμώντας την εκδήλωση με την παρουσία τους:

α) ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας,

β) ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης,

γ) ο πρώην Γ.Γ. ΠΕΚΑ καθηγητής κ. Κώστας Μαθιουδάκης,

δ) ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ κ. Διονύσης Παπαχρήστου,

ε) ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών (EREF) κ. Σάββας Σεϊμανίδης,

στ) ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ: http://eletaen.gr/.

Όλη η επικαιρότητα