Μεσσηνία

Απόπειρα εξαπάτησης ελαιοπαραγωγών από δήθεν υπαλλήλους ΟΠΕΚΕΠΕ

Την απόπειρα απάτης σε βάρος Μεσσήνιων αγροτών δηµοσιοποίησε και η Ένωση Μεσσηνίας.
Ακούστε το άρθρο

Παραγωγοί της Μεσσηνίας δέχτηκαν χθες τηλεφωνήµατα από επιτήδειους οι οποίοι, προσποιούµενοι ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητούσαν τον αριθµό της τραπεζικής τους κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη, δήθεν για να τους καταβάλουν άµεσα οφειλόµενο ποσό επιδότησης από τον Οργανισµό.

Την απόπειρα απάτης σε βάρος Μεσσήνιων αγροτών δηµοσιοποίησε και η Ένωση Μεσσηνίας, καθώς ο αγροτικός συνεταιρισµός ενηµερώθηκε σχετικά από µέλη του ότι “παρατηρήθηκαν φαινόµενα κατά τα οποία άτοµα υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (αναφέροντας κάποιο όνοµα) τους ενηµέρωσαν τηλεφωνικά πως προκειµένου να τους καταβάλουν χρήµατα επιδοτήσεων χρειάζονται τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας ανάληψης χρηµάτων (αριθµό κάρτας, ονοµατεπώνυµο, ηµεροµηνία λήξης, τριψήφιο κωδικό ασφαλείας κτλ)”.

Μάλιστα η Ένωση στην ανακοίνωση – προειδοποίηση προς τους Μεσσήνιους παραγωγούς, τους εφιστά την προσοχή και τους προειδοποιεί να µην εµπιστεύονται προσωπικά δεδοµένα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασµών ή καρτών µέσω τηλεφώνου σε κανέναν, καθώς πρόκειται για τηλεφωνική απάτη. Εν τω µεταξύ στις αστυνοµικές αρχές και συγκεκριµένα στην Ασφάλεια Καλαµάτας, µέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει καταγγελίες για εξαπάτηση αγροτών µε τον συγκεκριµένο τρόπο στη Μεσσηνία. Πάντως, σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Ένωσης, οι διωκτικές αρχές έχουν ενηµερωθεί σχετικά µε τα εν λόγω περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης, όπως και ο ΟΠΕΚΕΠΕ για περαιτέρω ενέργειες.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Να σηµειωθεί ότι η εν λόγω απάτη δεν είναι καινούργια, και τον περασµένο Μάρτιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ µε επίσηµη ανακοίνωσή του προέτρεπε τους δικαιούχους ενίσχυσης από τον Οργανισµό “να µην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασµό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηµατικού ποσού ή/και τη χρήση των καρτών τους”.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνει ακόµη τους δικαιούχους ότι “δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισµού, µέσω email, µηνυµάτων ή τηλεφωνηµάτων, προσωπικά τους στοιχεία, όπως αριθµοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί χρήστη και πρόσβασης σε ιστοσελίδες τραπεζικών ιδρυµάτων (ebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωµές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισµός αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισµό, ενώ οι πληρωµές πραγµατοποιούνται µε τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύµατα”. Τέλος, για να αντιµετωπιστεί η απάτη αυτή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλούσε τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνηµάτων να υποβάλλουν αµέσως καταγγελία στην Αστυνοµία.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα