Categories: Κορινθία

Απόπειρα βιασμού 14χρονης – Το μήνυμα της μητέρας του θύματος

Share

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο από τους 5 ανήλικους στην Κόρινθο που κατηγορούνται για απόπειρα βιασμού 14χρονης. Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και ψυχολογικής εξέτασης της ανήλικης, η μητέρα της προτρέπει μέσω της ΕΡΤ τους γονείς να ακούν προσεκτικά τα παιδιά τους και τονίζει ότι η παρενόχληση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αστείο.

Το δικό της ηχηρό μήνυμα, στέλνει μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα της 14χρονη μαθήτριας, που σύμφωνα με όσα περιέγραψε το παιδί, δέχθηκε σεξουαλικη εποθεση μέσα στο σχολείο της, από 5 συμμαθητές της.

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μήνυμα προς τους γονείς να ακούνε τα παιδιά τους και να πιστεύουν τα παιδιά τους. Δεν είναι όλα πλάκα. Και τα παιδιά να μιλάνε. Το δικό μου το παιδί αυτό έκανε ακριβώς. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τα παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε η μητέρα της 14χρονης.

Πρόκειται για πέντε αγόρια από 13 έως 16 ετών, τα οποία συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

«Με ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και με θώπευσαν. Εγώ προέβαλα αντίσταση και κατάφερα να ξεφύγω» ανέφερε στη κατάθεση της η 14χρονη.

«Έχουμε δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μία βαρύτατη πράξη αυτή της απόπειρας ομαδικού βιασμού» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο από τους 5 ανήλικους που κατηγορούνται για απόπειρα βιασμού μιας 14χρονης στην Κόρινθο. Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιοριστικοί όροι αφορούν στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία.

«Οι κατηγορούμενοι όλοι από την αρχή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η καταγγελία και αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε περιέχουν ασάφειες ή κενά» είπε η δικηγόρος του ενός από τους κατηγορούμενους, Φρύνη Πανούση.

Το κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή αλλά και από ειδικούς ψυχολόγους και αναμένεται και η εξέταση και από παιδοψυχίατρο.

«Αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ήταν μια πολύωρη διαδικασία» ανέφερε ο δικηγόρος του ανήλικου κατηγορουμένου, Κώστας Ζάρρης.

«Θέλω να παρακαλέσω όλη την κοινωνία να μπορέσει να δείξει ανοχή και να σεβαστεί τη δικαιοσύνη η οποία ξέρει το ρόλο της» επισήμανε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Βασίλης Μουζιώτης

Στους γονείς των ανήλικων κατηγορουμένων έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκων, σε βαθμό πλημμελήματος ενώ η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.