WEB tv Ομογένεια

Αποπέμφθηκε από τους πεζοναύτες των ΗΠΑ ο κατηγορούμενος ομογενής Vasillios Pistolis [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

ΣΑΡΛΟΤΣΒΙΛ. ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. Ο ομογενής πεζοναύτης που συμμετείχε στα βίαια επεισόδια έναν χρόνο πριν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, εκδιώχθηκε με επίσημη απόφαση Στρατοδικείου από το Σώμα.

Ο πρώην υποδεκανέας Βασίλειος Πιστόλης (Vasillios Pistolis) αφού εξέτισε την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί στις στρατιωτικές φυλακές του Καμπ Λεζούν αποπέμφθηκε από το Σώμα των Πεζοναυτών τον προηγούμενο μήνα.

«Η ένταξη σε εξτρεμιστικές ομάδες ή ομάδες που προάγουν το μίσος παραβιάζει τις βασικές αξίες του Σώματός μας», δήλωσε ο Στρατηγός Μπράιαν Μπλοκ, εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Πεζοναυτών. Ο 18χρονος υποδεκανέας είχε στο παρελθόν εκδιωχθεί από την νεοναζιστική οργάνωση «Atomwaffen Division», αναφέρει σε εκτενή του έρευνα ο γνωστός δημοσιογραφικός/ερευνητικός οργανισμός «ProPublica».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο Πιστόλης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, καυχήθηκε για την επίθεση που πραγματοποίησε σε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της αιματηρής συγκέντρωσης στις 12 Αυγούστου του 2017. Μάλιστα, το διαδικτυακό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ήταν «Vasillis the Greek» («Βασίλης ο Ελληνας»).

«Σήμερα έσπασα τρία κεφάλια και εγώ δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά», έγραψε την ίδια ημέρα. «Ο Πιστόλης είχε ‘κατέβει’ στην αιματηρή συγκέντρωση ‘Unite the Right’ (Ενώστε τη Δεξιά) αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, ακόμα και να σκοτώσει. Ηταν μέλος της ρατσιστικής οργάνωσης ‘Atomwaffen Division’, μιας μυστικής νεοναζιστικής οργάνωσης, της οποίας τα μέλη λέγεται πως ετοιμάζονται για τη διεξαγωγή φυλετικού πολέμου εντός των ΗΠΑ», γράφει η «ProPublica», η οποία διεξήγαγε τη σχετική έρευνα σε συνεργασία με το «Frontline PBS».

Ο Πιστόλης είχε αποφασίσει να είναι αμείλικτος με τους αντιφασίστες διαδηλωτές που θα συμμετείχαν στην αντι-συγκέντρωση, ακόμα και να τραυματίσει κάποιον με μαχαίρι, σύμφωνα με διαδικτυακές συνομιλίες που αποκαλύπτουν οι τρεις δημοσιογράφοι της «ProPublica», οι οποίοι και υπογράφουν την έρευνα. «Απάντησε λέγοντας πως ήταν έτοιμος να σκοτώσει κάποιον εάν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά», γράφουν.

Μετά το πέρας του διημέρου που σόκαρε τη χώρα, ο Πιστόλης επέστρεψε κανονικά στην καθημερινότητά του και συνέχισε να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πεζοναύτες.

Τέσσερις άνθρωποι είχαν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια, περιλαμβανομένου του Τζέιμς Φιλντς, ενός 20χρονου λευκού άνδρα από το Οχάιο, ο οποίος προφυλακίστηκε επειδή φέρεται να έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα πλήθος αντι-διαδηλωτών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 32χρονη Χέδερ Χάιε (Heather Heye) και να τραυματιστούν άλλοι 19 άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους σοβαρά.

Μάλιστα, οι μετέπειτα δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο Πρόεδρος είχε αποδώσει εξίσου την ευθύνη και στις δύο πλευρές των διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ: ekirikas

Όλη η επικαιρότητα