Ηλεία

Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των δύο αδερφών από την Βουλγαρία

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στην υπόθεση απόπειρας αρπαγής του 14χρονου μαθητή στον Πύργο που είχε γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου, καθώς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες καθώς και την ασκηθείσα ποινική δίωξη των δυο Βούλγαρων αδερφών που συνελήφθησαν από ανθρώπους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον ANGEL ATANASOV του STOYANOV και της TEMENUZHKA που είναι γεννημένος στις 14-10-1997 στη Βουλγαρία και τον μικρότερο αδερφό του VASIL ATANASOV, γεννηθείς στις 16-05-2001 στη Βουλγαρία. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από κοινού.

Πρόκειται για συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι και 01-01-2021, όπου σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στο να «ενεργοποιηθούν οι πολίτες, να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τους φερόμενους δράστες και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων κατά της προσωπικής ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προσώπου των κατηγορουμένων στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξής που ασκήθηκε σε βάρος τους καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ήτοι οπουδήποτε αναγκαίου ατομικού προσδιοριστικού στοιχείου ή ιδιότητάς τους των ανωτέρω θα υποβοηθούσε στην πληρέστερη εξιχνίαση της ερευνώμενης υπόθεσης και θα προστάτευε το κοινωνικό σύνολο υπό την έννοια ότι θα καθιστούσε ευχερέστερη την ανακάλυψη μη εισέτι διωχθείσων πράξεων των αυτών δραστών, έτσι δε θα διευκολύνονταν η πραγμάτωση αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του προαναφερθέντος κακουργήματος ήτοι της απόπειρα αρπαγής ανήλικου από κοινού».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου στον τηλεφωνικό αριθμό 26210–81740, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όλη η επικαιρότητα