Ηλεία

Απόπειρα διάρρηξης στο 1ο Νηπιαγωγείο Ανδραβίδας – Ο συναγερμός τους χάλασε τα σχέδια

Ακούστε το άρθρο

Οι δράστες ξήλωσαν το μετρητή της ΔΕΗ

Διαρρήκτες έχουν βάλει στο μάτι το 1ο 2/θ Νηπιαγωγείο Ανδραβίδας αφού το έχουν διαρρήξει ήδη δύο φορές ενώ προχθές τα σχέδιά τους  χάλασε ο συναγερμός.

Ξημερώματα Τετάρτης άγνωστοι ξηλώνουν το ρολόι της ΔΕΗ με τον οποίο είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός του Νηπιαγωγείου και επιχειρούν να εισέλθουν στο κτίριο. Μάταιος κόπος. Ο συναγερμός ήχησε και οι δράστες το έβαλαν στα πόδια, χωρίς να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.

Δύο φορές έχει γίνει στόχος διαρρηκτών το Νηπιαγωγείο το οποίο πρέπει να είναι από τα πλέον σύγχρονα και άρτια οργανωμένα του Κάμπου. Προχθές ο συναγερμός σταμάτησε τους δράστες. Στο κτίριο υπάρχουν καινούργιες τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα αξίας που χρησιμοποιούν οι νηπιαγωγοί για την εκπαίδευση των νηπίων.

Το νηπιαγωγείο με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Λέντζα  δεν λειτούργησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Στην απόφασή του ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Αποφασίζουμε την διακοπή των μαθημάτων σήμερα Τετάρτη (12/02/2020) στο Νηπιαγωγείο Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για την αποκατάσταση των βλαβών που προέκυψαν από έκνομη ενέργεια στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο».

Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν φυσικά στο αγαπημένο τους σχολείο την επόμενη μέρα με τους γονείς τους και τους νηπιαγωγούς να ελπίζουν πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ανεγκέφαλοι τους χαλούν την εκπαιδευτική τους πορεία και μάλιστα στα πρώτα τους βήματα. Το Νηπιαγωγείο βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση στην είσοδο της πόλης από τα Λεχαινά δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο.

Όλη η επικαιρότητα