Πολιτική

Aπορρίφθηκε το αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος

ste-570.jpg

«Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την άμεση ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες» δήλωσε ο προεδρεύων της Ολομέλειας του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελαρίου ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για το αίτημα παγώματος του Δημοψηφίσματος.

 
Το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέλη της ολομέλειας αποσύρθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν, αν συντρέχει λόγος έκδοσης προσωρινής διαταγής – παγώματος δηλαδή του δημοψηφίσματος – με βάση το αίτημα δύο πολιτών. Τελικώς απορρίφθηκε το αίτημα των δύο πολιτών, το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Ο ένας εξ αυτών, αξίζει να σημειωθεί, είναι δικηγόρος και πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει σύμβουλος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου.
 
Σύμφωνα με τη νομολογία του ΣτΕ το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να κρίνει κυβερνητικές αποφάσεις, αντίθετη απόφαση σήμερα θα ανατρέπει δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί το 1974 και το 2002.
 
Η κρίσιμη αυτή απόφαση θα εκδοθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου κ Σακελαρίου ο οποίος αντικαθιστά τον συνταξιοδοτηθέντα πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σωτήρη Ρίζο.  
 
 
 
Πηγή: tovima.gr

Όλη η επικαιρότητα