Ηλεία

Απορρίπτει τον «Κλεισθένη» η Ζαχάρω

Την αντίθεσή του στον νέο νόμο της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση, γνωστό και ως «Κλεισθενη», εξέφρασε στην προχθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως, υιοθετώντας κατά πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Τριγάζης, τόνισε ότι σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της ΚΕΔΕ, όλα τα δημοτικά συμβουλία θα πρέπει να έχουν συγκληθεί ως τις 7 Μαΐου, καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) κατά το διήμερο 8-9 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις επί του περιεχομένου του σχεδίου νόμου. Στις 11 Μαΐου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια κοινό συνέδριο με την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) στις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τριγάζη, ο δήμος Ζαχάρως συντάσσεται  με τις ενέργειες της ΚΕΔΕ για τη βελτίωση ή την αλλαγή διατά-ξεων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου προς όφελος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών και εξουσιοδοτεί το πρόεδρό της Γ. Πατούλη ώστε να προβεί σε όλες τις ενέργειες, σύμφωνα με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά του νέου νόμου «Κλεισθένης Ι» όπως διαμορφώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Τη διαφωνία του σε ορισμένες θέσεις εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Μπαλαδήμας, ο οποίος πρότεινε την παράταση της διαβούλευσης και καταψήφισε, όπως και Φώτης Καλογερόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη φιλοσοφία του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι οι δήμου θα οδηγηθούν στην ακυβερνησία.

«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, διότι εμείς θέλουμε οι δήμοι να λειτουργούν και να παράγουν έργο προς όφελος των δημοτών τους. Με την απλή αναλογική δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και να διοικηθούν ομαλά οι δήμοι, κάτι που θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φάμελος.

Όλη η επικαιρότητα