Εκπαίδευση

Απορρίπτει το υπουργείο Παιδείας την πρόταση Ζουράρι για προσφυγόπουλα σε ιδιωτικά

Ακούστε το άρθρο
Με την φράση «οι απόψεις Ζουράρι είναι προσωπικές, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή» απέρριψε το υπουργείο Παιδείας την πρόταση του υφυπουργού Κώστα Ζουράρι να παρακολουθούν τα προσφυγόπουλα μαθήματα και σε ιδιωτικά. Μάλιστα, πρότεινε ως κίνητρο για να δεχθούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων τα προσφυγόπουλα τη χαμηλότερη φορολόγηση.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζουράρις είπε πως το σχέδιό του βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση θα προέλθει από τα κρατικά ταμεία και από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, προτείνει ως κίνητρο για να δεχθούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων τα προσφυγόπουλα τη χαμηλότερη φορολόγηση.

Την πρόταση αυτή σκόπευε να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας

«Είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων» διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δηλώσεις του κ. Ζουράρι. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι «οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα