Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Απόστολος Κατσιφάρας: Δεν θα επιτρέψουμε στον εφιάλτη της διαθεσιμότητας να επιστρέψει

Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα επιτρέψουμε ο εφιάλτης της διαθεσιμότητας toy 2013 ή της κατάργησης θέσεων να επιστρέψει. Όπως το κάναμε μια φορά, θα το κάνουμε και πάλι σε περίπτωση που αμφισβητηθούν ιερά και αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του προσωπικού της Περιφέρειας». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, στις επισκέψεις του το πρωί της Παρασκευής σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, συζήτησε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι «εσείς είστε οι άμεσοι και οι πολύτιμοι συνεργάτες μας. Εσείς κρατήσατε την Δημόσια Διοίκηση όρθια και λειτουργική σε πολύ δύσκολες περιόδους, ακόμα κι όταν πολιτικές δυνάμεις έβαζαν μπροστά για απολύσεις και περιορισμούς στα δικαιώματα σας, δημιουργώντας σ’ όλο τον δημόσιο τομέα κλίμα ασάφειας και μεγάλης ανασφάλειας».  

 

Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε, ακόμα, ότι πρόσφατα η Περιφέρεια μέσω του μέτρου της κινητικότητας ενισχύθηκε με 48 νέους υπαλλήλους και έπεται η μετακίνηση πολλών περισσότερων ώστε να καλυφθούν σημαντικά κενά στη στελέχωση των Υπηρεσιών της.

    «Για πρώτη φορά η Περιφέρεια υποδέχεται μαζικά μόνιμο προσωπικό. Είχαμε το 2013 την δυσάρεστη εξέλιξη με τις καταργήσεις θέσεων και τη διαθεσιμότητα, επιλογή στην οποία θέλω να θυμίσω ότι η Περιφέρεια είχε αντιταχθεί απ’ την πρώτη στιγμή, ζητώντας τη μη υλοποίησή της. Είπαμε όχι σε μια νεοφιλελεύθερη λογική, η οποία έχει ως βασικό στόχο την απαξίωση της έννοιας των δημοσίων υπηρεσιών και της δημόσιας διοίκησης. Υπήρξε η χειρότερη στιγμή της θητείας μου, όταν ήρθαν οι διαπιστωτικές πράξεις και έπρεπε να βάλω την υπογραφή μου για να μειωθεί το προσωπικό. Αρνήθηκα και το πήρα πάνω μου. Σήκωσα προσωπικά την ευθύνη και το βάρος της απόφασης. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Η ενδυνάμωση των υπηρεσιών μας είναι ένα σημαντικό βήμα. Η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό έχει στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου της δημόσιας διοίκησης. Γιατί η δημόσια διοίκηση είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας, της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της διατήρησης του κοινωνικού κράτους».

Όλη η επικαιρότητα