Ηλεία

Αποσυμπίεση στο Νοσοκομείο Πύργου από τις νοσηλείες κορωνοϊού

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το νοσοκομείο του Πύργου.
μεθ πυργου νοσοκομειο
Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το νοσοκομείο του Πύργου, όσον αφορά τις νοσηλείες των ασθενών στις κλινικές covid.

Μπορεί την τελευταία εβδομάδα η νοσηλευτική μονάδα να δέχθηκε ασφυκτική πίεση, λόγω της αύξησης των νοσηλειών, οι οποίες ξεπέρασαν και τις 30, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι κλινικές covid, ωστόσο χθες δέκα ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Πλέον στο Γ.Ν Ηλείας νοσηλεύονται 22 ασθενείς και στις δύο κλινικές covid, στην πλειοψηφία τους μη εμβολιασμένοι, καθώς και μερικά ύποπτα κρούσματα. Επιπλέον, χθες το μεσημέρι κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή ενός 51χρονου για να διασωληνωθεί στη Μ.Ε.Θ. covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Μεγάλη κίνηση στο ΤΕΠ

Αυξημένη επισκεψιμότητα παρατηρείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Πύργου, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν χρήζουν νοσηλείας και επιστρέφουν σπίτι τους.

Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Πάτρα

Δυστυχώς, η εικόνα των νοσοκομείων της Πάτρας δεν δείχνει να βελτιώνεται, με τις εισαγωγές και τις νοσηλείες ασθενών να αυξάνονται καθημερινά. Μέχρι χθες στα δύο νοσοκομεία του γειτονικού νομού νοσηλεύονταν συνολικά 245 ασθενείς με κορωνοϊό, σε σύγκριση με 217 που νοσηλεύονταν το περασμένο Σάββατο, γεγονός που επιβεβαιώνει και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Πιο αναλυτικά, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 121 ασθενείς στις κλινικές covid, 6 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 12 στη Μ.Ε.Θ.. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» 102 ήταν οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές covid, εκ των οποίων οι 9 στη Μ.Ε.Θ..

Τέσσερις θάνατοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, με τέσσερις πολίτες, που νοσηλεύονταν στην κλινική covid και στη Μ.Ε.Θ. να αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

Ανάμεσά τους και ένας άνδρας μόλις 41 ετών, που τις τελευταίες ημέρες ήταν διασωληνωμένος στη Μ.Ε.Θ..

Στην ίδια μονάδα εξέπνευσε και ένας 78χρονος, ενώ κατέληξαν ακόμα δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική covid, ένας 79χρονος και ένας 87χρονος.

Στην κλινική Covid-19 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς, ενώ στη μέχρι χθες Μ.Ε.Θ. ήταν 5 διασωληνωμένοι.

Όλη η επικαιρότητα