Πολιτική

Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για το γένος στις στρατιωτικές σχολές

Ακούστε το άρθρο

Αποσύρθηκε, αλλά θα κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η βουλευτική τροπολογία για τον ορισμό του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. η τροπολογία απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενό της.

Ειδικότερα, την απόσυρση της τροπολογίας, που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας – Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε αντίθετος με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια.


Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία και κατήγγειλε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε όχι για να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες διότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

Πηγη: in.gr

Όλη η επικαιρότητα