Αποσύρεται ο Μπέρνι Σάντερς από την διεκδίκηση για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, έβαλε τέλος την Τετάρτη, 8 Απριλίου, στην προεκλογική του καμπάνια στο δρόμο για το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σάντερς ανακοίνωσε την απόφαση του μέσα από τηλεδιάσκεψη που είχε με τα στελέχη του επιτελείου του.

Αν και στην αρχή εμφανίστηκε ώς ο βασικός διεκδικητής για το χρίσμα, στην συνέχεια τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Ο Τζο Μπάιντεν, του οποίου ο δρόμος για την ανάληψη της ηγεσίας του κόματος των Δημοκρατικών, είναι πλέον ορθάνοιχτος, είχε εξαιρετικό έρισμα ανάμεσα στους μαύρους ψηφοφόρους, στις πολιτείες του νότου, όπως η Νότια Καρολίνα, το Τέξας αλλά και το Μίσιγκαν.

Παράλληλα ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, πήρε εύκολες νίκες στην Φλόριντα, το Ιλινόι και την Αριζόνα αυξάνοντας τους εκλέκτορες του σε 1153, έναντι 861, που είχε ο Σάντερς.

Οσο για την εκλογική αναμέτρηση που επρόκειτο να λάβει χώρα την Τρίτη στο Οχάιο, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.

Πάντως, την Τρίτη, 7 Απριλίου, ο Σάντερς δεν ανέφερε κάτι σχετικά με την απόσυρση του από τον προεκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παρά την ήττα του στην Αριζόνα, ούτε προέβη σε μία ανάλογη ομιλία, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Οσο για τους υπόλοιπους πρώην υποψήφιους διεκδικητές για την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος, αυτοί εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για τους Πιτ Μπούτιτζιτζ, Καμάλα Χάρις, Έιμι Κλόμπαχαρ, Κόρι Μπούκερ και ο δισεκατομμυριούχος, Μάικ Μπλούμπεργκ. Κάτι που άφησε τον Μπέρνι Σάντερς με ελάχιστες περιπτώσεις συμμαχιών, που θα του εξασφάλιζαν τους εκλέκτορες που θα χρειαζόταν, τον Ιούλιο, στο συνέδριο των Δημοκρατικών, για την ανάδειξη του υποψηφίου, για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν αποδείχθηκε μέσα από τις έως τώρα ψηφοφορίες ως ο πλέον κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, ακόμα και αν αρκετοί ψηφοφόροι δεν συμφωνούσαν σε όλα με την ατζέντα του.

 

 

 

Πηγή: HuffPost US