Εκπαίδευση Ηλεία

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Λιγότερα φέτος τα χαμόγελα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηλείας… (VIDEO)

Τέλος στην αγωνία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηλείας χθες το πρωί, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Μικελόπουλος, Αντώνης Φώτης, Μαρία Καραμπάτση, Κώστας Ζαφειρίου

Αν και οι περισσότεροι ενημερώθηκαν διαδικτυακά μέσω της ειδικής εφαρμογής, αρκετοί μαθητές έσπευσαν με τους γονείς τους στα σχολεία για να δουν τα αναρτημένα αποτελέσματα.

Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία δυσκόλεψαν φέτος πολύ τους υποψηφίους, που έγραψαν σε υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, το 64,99% των γραπτών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά ανήλθε στο 61,03%. Στην Ιστορία κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 47,20%, ενώ στη Φυσική ποσοστό 39,41% έπεσε κάτω από τη βάση. Στα Αρχαία Ελληνικά αρίστευσε μόνο το 2,84. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που κρίθηκε ως βατό και κατανοητό μόνο το 1,3% κατάφερε να αριστεύσει, δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι, καθώς αρίστευσε ποσοστό 5,44% .

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αφού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δεν επέτρεψε την παραμικρή παράλειψη ή αβλεψία. Συνολικά φέτος έδωσαν εξετάσεις 1143 υποψήφιοι, 962 στα Γενικά Λύκεια και 181 στα ΕΠΑΛ.

Αθανάσιος Θανασούλας (ΓΕΛ Βάρδας-19.194 μόρια)
«Χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου, στον τομέα Οικονομίας-Πληροφορικής. Δεν κουράστηκα στο διάβασμα και δεν είχα άγχος. Είμαστε τρία αδέλφια, όλοι φοιτητές. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου και τους γονείς μου που με στήριξαν. Ήταν η δεύτερη φορά που έδινα οπότε στέλνω μήνυμα σε όσους δεν πέτυχαν φέτος: Με επιμονή και προσπάθεια θα πετύχουν την επόμενη φορά. Δεν θα πάω διακοπές. Δουλεύω στην δουλειά του πατέρα μου»
Χρήστος Γαλανόπουλος (2ο Λύκειο Πύργου-19.161 μόρια)
«Οι πανελλήνιες είναι μια διαδικασία επίπονη για τους μαθητές και απαιτεί υπομονή, ψυχραιμία και αρκετό διάβασμα. Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι που οδηγεί στην επιτυχία. Τα φετινά θέματα σε γενικές γραμμές ήταν απαιτητικότερα συγκριτικά με πέρυσι, αλλά δεν επιδείκνυαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για καλά διαβασμένους. Αρκετές ασκήσεις εμφανίζονταν πρώτη φορά σε θέματα πανελλαδικών και χρειαζόταν συγκέντρωση για την επίλυσή τους εντός χρονικών πλαισίων. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και το 2ο ΓΕΛ Πύργου, καθώς η αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολη λόγω της αναγκαστικής μεταγραφής μας από το 1ο ΓΕΛ. Καθηγητές, διεύθυνση και τα παιδιά μας βοήθησαν να εγκλιματιστούμε άμεσα. Τέλος, ευχαριστώ τους φίλους μου και το Θεό και εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή σταδιοδρομία».
Μαρία-Αριστέα Γιαννακοπούλου (4ο ΓΕΛ Πύργου-19.052 μόρια)
«Στόχος μου είναι η Ιατρική Αθηνών και πιστεύω ότι με τις περσινές βάσεις θα τα καταφέρω. Είναι μια επιλογή συνειδητή που την έχω στο μυαλό μου από τα χρόνια του Γυμνασίου. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή ως το τέλος, ακόμα και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών, αλλά με δουλειά και προσήλωση καταφέρνεις στόχους. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ στην Ιατρική Επιστήμη, με ελκύει αρκετά παρότι είναι μια δύσκολη επιστήμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο 4ο ΓΕΛ που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, τον κ. Κουτρουμάνο από το φροντιστήριο Άνοδος, τον κ. Αντ. Βγενόπουλο από το Άλμα, τους καθηγητές μου στη Βιολογία και την Έκθεση, και φυσικά τους γονείς μου που με βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Η τελευταία χρονιά ήταν πιεστική αλλά είχα επίγνωση της κατάστασης».
Χάρης Στεφανόπουλος (2ο ΕΠΑΛ Πύργου-19.025 μόρια)
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Μια νέα σελίδα ξεκινά. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου στο σχολείο και στα φροντιστήρια «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ» και ιδιαιτέρως τους καθηγητές μου Βορλόκα Μαρία, Γκίκα Κωνσταντίνα και το μαθηματικό μου Βεργόπουλο Άγγελο».
Διονύσιος Καραμάνης (2ο ΓΕΛ Πύργου–18.776 μόρια)
«Δικαιώθηκε ένας αγώνας μιας χρονιάς και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό για όλες τις βοήθειες που μου έχει δώσει, τους γονείς και την οικογένειά μου, όλους τους καθηγητές στο Φροντιστήριο Άλμα και κυρίως τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο για όλη την στήριξη. Πλέον το μέλλον είναι μπροστά, έχουμε ανοιχτούς τους δρόμους και η επιλογή μου είναι η Νομική».
Αθηνά Φελεμέγκα (Λύκειο Γαστούνης-18.577 μόρια)
«Είμαι χαρούμενη που πέτυχα τον πρώτο στόχο, να έχω μια καλή βαθμολογία. Ο επόμενος είναι η Νομική Αθηνών και πιστεύω να τον πετύχω. Διάβασα αρκετά, δεν είχα άγχος, με βοήθησαν πολύ οι γονείς μου και οι καθηγητές μου τους οποίους ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι σε όλους του συμμαθητές μου καλή συνέχεια».
Παναγιώτα Παλαιοθόδωρου (Λύκειο Ανδραβίδας-18.721 μόρια)
«Νοιώθω πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη αφού ανταμείφτηκαν οι κόποι μου.Θεωρώ ότι η επιτυχία μου οφείλεται στην οργάνωση που είχα,στο πρόγραμμα μου χωρίς να στερηθώ τις εξόδους μου.Από την αρχή της χρονιάς ήμουν διατεθειμένη να διαβάσω πολύ για να πετύχω τον στόχο μου που είναι η Νομική.Στο τελικό αποτέλεσμα με βοήθησε πολύ το σχολείο οι καθηγητές οι φροντιστές μου και η οικογένεια μου που ήταν πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ πολύ».
Αριστείδης Νικολόπουλος (ΓΕΛ Λάλα)
«Μια χρονιά γεμάτη πίεση και άγχος τελείωσε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου και τους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα βοηθώντας με να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου».
Βασιλική Παπούλια (ΓΕΛ Λάλα)
«Είμαι πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματα που μου επιτρέπουν να κατακτήσω το στόχο μου γι αυτό θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και στους καθηγητές μου που με στήριξαν στην προσπάθειά μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα».
Βασίλης Κατσικονούρης (ΓΕΛ Λάλα)
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα γιατί έχω πετύχει τον στόχο μου. Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο μου, τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Σοφία Δρούλια και τους γονείς μου».
Παναγιώτης Διαμαντόπουλος (ΓΕΛ Λάλα)
«Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα χαρούμενος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν! Ήταν μια χρόνια γεμάτη δυσκολίες αλλά το αποτέλεσμα μου έδωσε απερίγραπτη χαρά, μιας και θα περάσω στη σχολή της πρώτης επιλογής μου».
Διονύσιος Μπακόπουλος (4ο ΓΕΛ Πύργου–13.040 μόρια)
«Τα θέματα ήταν απαιτητικά, μεγάλου όγκου και απαιτούσαν μεγάλη συγκέντρωση. Οι καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Άνοδος συνέβαλλαν πολύ στην κατανόηση των απαιτούμενων γνώσεων αλλά περισσότερο με στήριξαν και με βοήθησαν δίνοντας μου εφόδια που θα φανούν χρήσιμα στην υπόλοιπη ζωή μου. Γι’ αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Αυτή η χρονιά θα μείνει και θα την θυμάμαι πάντα».
Αθανάσιος Πετρόγιαννης (1ο ΓΕΛ Πύργου–15.754 μόρια)
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιτυχία μου! Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας. Θέλω να ευχαριστήσω πρώρα απ’ όλα την οικογένειά μου που στάθηκε δίπλα μου στον αγώνα αυτόν, τους καθηγητές τους σχολείου μου και τους καθηγητές από το Φροντιστήριο Άνοδος: Γιάννη Κουτρουμάνο, Γιώργο Ηλιόπουλο, Σοφία Βούρτση».
Αλέξης Παναγιωτόπουλος (2ο ΓΕΛ Πύργου-15.888 μόρια)
«Η προσπάθεια μου ήταν αρκετά καλή αν και η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγο παραπάνω. Δε θα κριθούμε από αυτό, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Θέλω να περάσω Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Αθήνα. Αυτός που θα ήθελα να ευχαριστήσω πιο πολύ είναι ο Θεός γιατί μου έδωσε δύναμη όλα αυτά τα χρόνια, την οικογένειά μου, τους συμμαθητές μου, τους φίλους και πάνω από όλα το Φροντιστήριο Άλμα και τους καθηγητές μου, την κ. Βαγγοπούλου, τον κ. Βρίνα, την κ. Μακρή και τον κ. Παπαδόπουλο που ήταν τόσα χρόνια μαζί μου και με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα».
Nικόλαος Μανιάτης (3ο ΓΕΛ Πύργου–16.000 μόρια)
«Οι Πανελλήνιες αποτελούν μια μοναδική εμπειρία! Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που σε επηρεάζουν την ώρα που γράφεις αλλά γενικά μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματά μου και πιστεύω θα περάσω στη σχολή που θέλω. Ασφαλώς και έπαιξε ρόλο η προετοιμασία πριν την Τρίτη Λυκείου μιας και μπήκαν οι βάσεις! Γενικότερα μελέτησα αρκετά και πιστεύω πως έκανα μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια γι’ αυτό και έφερα αυτό το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που μου στάθηκαν σε αυτή την περίοδο, τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο Άνοδος, τις κυρίες Ζωή και Σοφία Βούρτση, τον κ. Γιώργο Ηλιόπουλο, τον κ. Χρυσανθόπουλο, τον κ. Λίμουρα, τον κ. Γιάννη Κουτρουμάνο και την κ. Οδύσσεια Χιώτη».
Αθανάσιος Αστερής (4ο ΓΕΛ Πύργου-16.428 μόρια)
«Δεν μπορεί να πει κάποιος πως τα φετινά θέματα ήταν εύκολα! Ήταν αρκετά δύσκολα και ήθελαν πάνω από τρεις ώρες απ’ ότι διαπίστωσα στα πιο πολλά μαθήματα. Χρειαζόταν ψυχραιμία. Πιστεύω πως θα μπορούσα να τα είχα πάει λίγο καλύτερα αν και τα αποτελέσματα με δικαιώνουν για τόσους μήνες προσπάθειας. Πιέστηκα αρκετά όλη τη χρονιά, δεν είχα τόσες εξόδους όσες θα ήθελα αλλά πλέον πιστεύω ότι θα μπορώ να βγαίνω όποτε θέλω! Όσον αφορά τον στόχο μου, πιστεύω ότι θα καταλήξω τις επόμενες ημέρες με βάση τι θα μου αρέσει και ποιο επάγγελμα θα έχει περισσότερη ζήτηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές στην Άνοδο, τους καθηγητές μου στο σχολείο και τους γονείς μου για την υποστήριξή τους.
Άγγελος Προκόπος (1ο ΓΕΛ Πύργου–16.732 μόρια)
«Μια χρονιά απαιτητική μεν, αλλά γεμάτη κύλησε πολύ ομαλά. Έχοντας ένα πρόγραμμα και τηρώντας το, μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία εμφανιστεί. Χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και ιδίως στους καθηγητές στο Φροντιστήριο Άνοδος που ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι και στέκονταν κάθε στιγμή στο πλευρό μας».
Ανέλα Τζίβα (4ο Λύκειο Πύργου-17.084 μόρια)
«Είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα αφού μου επιτρέπει την εισαγωγή στη σχολή πρώτης επιλογής μου. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου «Ορόσημο-Θαλής», καθώς και τους καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Πύργου».
Μαρισόφη Αδαμοπούλου (4ο Λύκειο Πύργου-17.393 μόρια)
«Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, καθώς νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και δικαιώθηκε μια δύσκολη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει . Ευχαριστώ επίσης τους καθηγητές του 4ου Λυκείου Πύργου, καθώς και τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ» για την πολύτιμη βοήθειά τους».
Αλέξανδρος Τσαπάρας (1ο Λύκειο Πύργου-17.425 μόρια)
«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου σε μια δύσκολη χρονιά με απαιτητικά θέματα! Η επιθυμία μου γίνεται πραγματικότητα να εισαχθώ στο Πολυτεχνείο. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου που ήταν πάντα δίπλα μου, τους καθηγητές του σχολείου μου και ιδιαιτέρως τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ‘’ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ’’ για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμαθητές και φίλους μου για τον αγώνα που δώσανε αυτήν την χρονιά. Τα καλύτερα έρχονται!»
Δώρα Καββαθά (2ο ΕΠΑΛ Πύργου-17.440 μόρια)
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, διότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Σ’ αυτό συνέβαλαν η οικογένεια μου, οι καθηγητές των φροντιστηρίων «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ», Βορλόκα Μαρία, Γκίκα Κωνσταντίνα και Ζωγόπουλος Γιάννης, καθώς και οι καθηγητές του σχολείου μου».
Κυριάκος Μπότσας (Λύκειο Λάλα–17.540 μόρια)
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα δεδομένου πως η φετινή χρονιά για τις θετικές επιστήμες ήταν επίπονη και επίσης σε συνδυασμό με την σύγχρονη μορφή των πανελληνίων καταφέρνω τους στόχους μου και οι κόποι μου ανταμείβονται. Είχα ιδιαίτερο άγχος γιατί είχα δώσει και πέρσι πανελλήνιες και είχα περάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών .Ωστόσο δεν ήταν ο στόχος μου και αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας που μου στάθηκαν σε όλα! Στόχος μου η Μοριακή Βιολογία και Γενετική που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος».
Mατίνα Κάσσαρη (2ο ΓΕΛ Πύργου–17.610 μόρια)
«Μια σχολή που μου άρεσε ανέκαθεν ήταν το Μεταφραστικό στην Κέρκυρα και αυτή σκέφτομαι να επιλέξω. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα, τον Θεό, το φροντιστήριο Άλμα και ιδιαίτερα τους καθηγητές κ. Παπαδόπουλο, κ. Παναγιωτοπούλου, κ. Βλάσση που με βοήθησαν. Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί πρώτα απ’ όλα πιάνω την σχολή μου και από εκεί και πέρα θα δείξει για το μέλλον».
Δημήτρης Δαγρές (4ο ΓΕΛ Πύργου-17.622 μόρια)
«Τα μαθηματικά ήταν λίγο πιο δύσκολα από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά με καλή προετοιμασία κατάφερα να τα λύσω όλα και να γράψω 20. Η Χημεία ήταν η πιο δύσκολη και ήταν και το τελευταίο μάθημα και ήμουν λίγο κουρασμένος. Πρώτη μου επιλογή είναι το Ηλεκτρολόγων, μετά το Μηχανολόγων και θα δούμε τα υπόλοιπα. Θέλω κάτι με κατασκευαστικό κομμάτι γιατί ασχολούμαι με αυτά. Σχολές Μηχανικών κυρίως. Η στέρηση πάντα θα υπάρχει αλλά και μια ψυχολογική πίεση. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν το μεγάλο διάβασμα, με πολλές ασκήσεις, έφτασα τα 17 τετράδια! Όμως είχα και την υποστήριξη όλων των καθηγητών στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Ήμουν με καλούς ανθρώπους και μπόρεσα να αντεπεξέλθω. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου που ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, και τους γονείς που με στήριξαν».
Τζώρτζια Μόσχοβου (1ο Λύκειο Πύργου 17.825 μόρια)
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη αγωνία, αλλά τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Κατά τη γνώμη μου ο σωστός προγραμματισμός πιστεύω είναι το σημαντικότερο. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από την ψυχραιμία που θα δείξει ο μαθητής την ώρα της εξέτασης. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, αλλά και τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ». Είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς θεωρώ ότι πέτυχα το πρώτο μου στόχο , δηλαδή τη Νομική».
Μαρία Ασμή (3ο Λύκειο Πύργου-17.830 μόρια)
«Τα θέματα της φετινής χρονιάς ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά στο πεδίο μας, με αποτέλεσμα οι βαθμολογίες να μην είναι οι αμιγώς επιθυμητές. Ωστόσο αναμένουμε για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για να μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις σχολές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ένθερμα ολους τους καθηγητές που με καθοδήγησαν σε αυτήν την προσπάθεια, του σχολείου αλλά και του φροντιστηρίου Ορόσημο-Θαλής, καθώς και την οικογένεια και τα κοντινά μου πρόσωπα για την συμπαράστασή τους αυτήν την κουραστική χρονιά».
Ξανθή Ασημακοπούλου (4ο ΓΕΛ Πύργου–17.907 μόρια)
«Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Ήταν μία προσπάθεια πολλών ετών η οποία επιβραβεύτηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για την αρωγή τους! Συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Φροντιστήριο Άνοδος, το Φυσικό κ. Γιώργο Ηλιόπουλο, το Χημικό κ. Γιάννη Κουτρουμάνο, τη Βιολόγο κ. Ράνια Χορτάτου από το φροντιστήριο «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ» και τη Φιλόλογο Ιωάννα Βλάσση από το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ». Συνάμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την πολύτιμη στήριξή τους».
Χρήστος Χήνος (3ο ΓΕΛ Πύργου–18.134 μόρια)
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το αποτέλεσμα αλλά και δικαιωμένος για την πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και όλους τους καθηγητές μου που με στήριξαν σε όλη την μαθητική μου πορεία και ιδιαίτερα τις καθηγήτριες κα Κορομάντζου Ήρα και κα Χορτάτου Ράνια».
Αναστασία Λάττα (1ο Λύκειο Πύργου-18.287 μόρια)
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα γιατί βλέπω τους κόπους χρόνιου διαβάσματος να ανταμείβονται. Σαφώς ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα απαιτητική αλλά ο στόχος και η θέληση με εφοδίασαν με επιμονή και υπομονή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν σε εμένα πόσο μάλλον την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια γιατί δίχως την πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα τα είχα καταφέρει. Από καρδιάς εύχομαι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και όσοι δεν πέτυχαν το στόχο τους να μην απογοητεύονται και να μην εγκαταλείπουν καθώς και εμένα ήταν η δεύτερη προσπάθεια μου. Εξάλλου καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη!»
Ιωάννης Αρτουμάς (2ο ΓΕΛ Πύργου–18.306 μόρια)
«Αισθάνομαι χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί οι κόποι μου επέφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα. Έχω κατά νου κάποιες σχολές και θα δούμε τελικά ποια θα επιλέξω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά, τον καθηγητή μου, Σάκη Παπαδόπουλο, τους γονείς μου και τον αδερφό μου, τον Αλέξανδρο που με βοήθησαν πολύ σε αυτή την απαιτητική χρονιά».
Σπύρος Καρβουνιάρης (3ο Λύκειο Πύργου-18.337 μόρια)
«Ήταν μια απαιτητική χρόνια, αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους καθηγητές του σχολείου μου και ιδιαίτερα τους καθηγητές μου από τα φροντιστήρια «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ» για την υπέρμετρη υποστήριξη τους. Πέτυχα στη σχολή πρώτης μου επιλογής, στη σχολή Πληροφορικής και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος».
Νικόλαος Σοφός (2ο ΓΕΛ Πύργου–18. 404 μόρια)
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γενικά δεν περίμενα τόσο υψηλές βαθμολογίες. Έχω 2-3 σχολές στο νου μου, δεν ξέρω ακόμα τι θα αποφασίσω αν και πιστεύω πως οι Πανελλήνιες είναι μόνο η αρχή! Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον Θεό! Χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει τίποτα στη ζωή μου και όλες μου οι επιτυχίες μέχρι τώρα είναι επειδή αυτός μου τις χάρισε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Άλμα, τον κ. Βρίνα που μου έκανε Μαθηματικά, τον κ. Βόσσο που μου έκανε Φυσική, τον κ. Δεββέ που μου έκανε Χημεία και τον κ. Παπαδόπουλο που μου έκανε Έκθεση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και όλη την οικογένειά μου για όλη τη βοήθειά τους και τους φίλους μου που στάθηκαν δίπλα μου».
Νικόλαος Κάσσαρης (2ο ΓΕΛ Πύργου–18.411 μόρια)
«Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος μιας και δεν περίμενα να γράψω τόσο! Δεν ήθελα ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο, απλά μου αρκεί που έχω την άνεση να επιλέξω σχολές που θέλω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αν και πιο πολύ σκέφτομαι τις Πολυτεχνικές σχολές. Θα δω ποια μου ταιριάζει περισσότερο, ποια μαθήματα μου αρέσουν πιο πολύ και θα επιλέξω. Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά αλλά και πέρυσι γιατί δεν ξεκίνησε φέτος η προετοιμασία, τον παππού και την γιαγιά μου που μας βοήθησαν οικονομικά στα φροντιστήρια και τους καθηγητές μου στο Άλμα, τον κ. Βρίνα, τον κ. Βόσσο, τον κ. Δεββέ και τον κ. Παπαδόπουλο».
Bενετία Κατσίκα (1ο Λύκειο Πύργου-18.453 μόρια)
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που περνάω στη σχολή της προτίμησής μου, στη νομική Αθηνών. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και φυσικά το φροντιστήριο «Άνοδος», καθώς η μισή δουλειά είναι δική μου και η υπόλοιπη των καθηγητών μου Μαίρης Αθανασοπούλου, Έφης Λέτζιου, Γιάννας Σεφερλή και Ζωής Βούρτση. Ήμουν αποφασισμένη από τη Β’ Λυκείου και τη σχολή της προτίμησής μου την είχα διαλέξει από το Γυμνάσιο. Γνώριζα τι ήθελα και δεν πιέστηκα έντονα. Δε θα έλεγα ότι στερήθηκα πολλά, αφού στο διάβασμα και σε ότι άλλο έκανα είχα πάντα ένα μέτρο. Η χρονιά κύλησε ομαλά. Καθημερινά είχα το στόχο μου στο μυαλό και παρά τις ανασφάλειες του τελευταίου μήνα, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».
Ιφιγένεια Πλαμαντούρα (4ο ΓΕΛ Πύργου-18.504 μόρια)
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα. Θέλω να σπουδάσω Νηπιαγωγός ηταν πάντα το όνειρό μου. ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, το βασικότερο είναι να περιορίσεις το άγχος σου, ειδικά την ώρα των εξετάσεων. Είχαμε ξεκινήσει από τη Β’ Λυκείου στο φροντιστήριο με τις καθηγήτριες. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν και το πιο δύσκολο πράγμα, όπως το παρουσιάζουν οι υπόλοιποι. δεν ήταν κάτι τρομακτικό, όπως φαίνεται. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, ακόμα και η τύχη, για να πετύχεις. Είναι και η σωστή προετοιμασία, να έχεις τους σωστούς και έμπειρους καθηγητές για να πετύχεις τους στόχους σου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τις καθηγήτριές μου στο φροντιστήριο Άνοδος, τη κα Ζωή Βούρτση, την κα Γιάννα Σεφερλή και την κα Μαίρη Αθανασοπούλου και τους καθηγητές μου στο 4ο ΓΕΛ Πύργου, που ήταν δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη πορεία».
Ελένη Αντωνοπούλου (2ο Λύκειο Πύργου-18.566 μόρια)
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα που είχα στις Πανελλαδικές και πιστεύω πως τα 18.566 μόρια που πέτυχα θα με οδηγήσουν στην πρώτη μου επιλογή, τη νομική. Οι προσπάθειες και η πολύωρη μελέτη του τελευταίου χρόνου απέδωσαν καρπούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μου και την οικογένειά μου για τη συνεχή συμπαράστασή τους, καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου».
Χρήστος Σιδηροκαστρίτης, 3ο ΓΕΛ Πύργου, 17300 μόρια
Είμαι χαρούμενος γιατί οι κόποι των προσπαθειών μου ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την αμέριστη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στόχος μου είναι η Σχολή Ναυπηγών-Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και ευελπιστώ ότι με την πτώση των βάσεων θα τα καταφέρω
Μαρία Χριστίνα Φωτοπούλου (2ο ΓΕΛ Πύργου-17397 μόρια)
«Ήταν ένας μικρός αγώνας στον οποίο θεωρώ πως τερμάτισα επιτυχώς. Όσον αφορά τα μαθήματα, αυτό της ιστορίας μου φάνηκε ιδιαίτερα απαιτητικό, ενώ τα αρχαία, τα λατινικά και η έκθεση θεωρώ πως για κάποιον που είχε προετοιμαστεί σωστά ήταν ιδιαίτερα εύκολα και έδιναν την ευκαιρία για να πετύχεις. Έχοντας υπόψη ότι μπορεί να πέσουν οι βάσεις, θα ήθελα να περάσω Νομική Κομοτηνής, αλλιώς η δεύτερη σχολή προτίμησής μου είναι το παιδαγωγικό ειδικής αγωγής στο Βόλο. Οι πανελλαδικές απαιτούν αντοχή, δύναμη, επιμονή και ισχυρή θέληση. Σαν εμπειρία δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω, παρ’ όλα αυτά θα μου μείνει αξέχαστη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλο αυτό το διάστημα τόσο την οικογένειά μου όσο και τους φροντιστές μου, οι οποίοι ήταν δίπλα μου σε κάθε δυσκολία και με στήριζαν πάντα».
Μαρία Αγάλου (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής – 16.503 μόρια- 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Νιώθω πολύ καλά και είμαι ικανοποιημένη γιατί πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Η Γ’ Λυκείου είναι δύσκολη αλλά πιστεύω ότι αν διαβάζεις και έχεις επιμονή, θα τα καταφέρεις. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας, απλά πρέπει να έχει στόχο ο κάθε μαθητής και να διαβάζει. Τώρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου και το φροντιστήριό μου ‘ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ’».
Νικόλαος Χηνάς (Θετικών Σπουδών- 17.255 μόρια- 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Νιώθω υπέροχα και χαίρομαι πάρα πολύ για την επίτευξη του στόχου μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους με βοήθησαν σε μία χρονιά δύσκολη, εννοώ τα θέματα, και πιστεύω ότι ήταν κατόρθωμα να ξεπεράσει κάποιος τα 16.000 μόρια. Γενικά πάντα είναι δύσκολη η προετοιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά φέτος είχαμε δυσκολίες και στα θέματα, γιατί υπήρχαν επιστημονικά λάθη και πολλές ασάφειες και δεν σε έφτανε ο χρόνος για να γράψεις. Τώρα η πρώτη μου επιλογή είναι η σχολή Βιολογίας».
Δημήτρης Τραγουστής (Θετικών Σπουδών- 17.961 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Παρά την αρχική μου απογοήτευση γιατί ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και μία δύσκολη διαδικασία, αισθάνομαι ότι ανταμείφθηκαν όλοι μου οι κόποι. Τώρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι οι Επιστήμες υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στήριξαν και οικονομικά και ψυχικά, καθώς επίσης τους καθηγητές μου και το φροντιστήριο ‘Επίκεντρο’. Επίσης, θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και να έχουν τύχη».
Αθηνά Σταυροπούλου (Ανθρωπιστικών Σπουδών- 18.355 μόρια- 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Είμαι χαρούμενη και μπορώ να πω ότι το περίμενα ότι θα είχα πάει τόσο καλά. Βέβαια, χρειάστηκε να θυσιάσω πολλά πράγματα για να φθάσω εδώ και θεωρώ ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι το συστηματικό διάβασμα από την Α’ Λυκείου. Και θέλω βέβαια να ευχαριστήσω για την βοήθεια τους φιλολόγους μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο, καθώς και την οικογένειά μου. Τώρα, η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Νομική Σχολή στην Αθήνα».
Μαρία Πασσά (Ανθρωπιστικών Σπουδών- 18.749 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Νιώθω πολύ καλά και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα έφτανα τόσο ψηλά. Ήταν σίγουρα μία δύσκολη χρονιά και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας, είναι πολλές οι συγκυρίες για να γράψει κάποιος καλά. Τώρα, μετά από αυτή την υψηλή βαθμολογία η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Νομική Σχολή. Θέλω να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μου και την οικογένειά μου».
Παναγιώτα Παρμάκη (Ανθρωπιστικών Σπουδών- 18.246 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη γιατί περνάω στην πρώτη μου επιλογή που είναι η Ψυχολογία Κρήτης. Δεν είναι πολύ δύσκολο για να φτάσεις μέχρι εδώ αλλά απαιτείται συστηματικό και παραγωγικό διάβασμα, τουλάχιστον από την Α’ Λυκείου, συγκέντρωση και να κατανοεί ο μαθητής, να μην αποστηθίζει απλώς. Ευχαριστώ την καθηγήτριά μου στο φροντιστήριο αλλά και τους καθηγητές μου στο σχολείο, καθώς επίσης και τους γονείς μου».
Λάμπρος Παπανικολάου (Θετικών Σπουδών- 18.586 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, όχι μόνο για τις απαιτούμενες γνώσεις που με όπλισαν ώστε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των Πανελληνίων αλλά και για την ψυχολογική στήριξη που μου προσέφεραν. Ωστόσο, σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθειά μου αποτέλεσαν οι γονείς και η οικογένειά μου, που μου έδιναν κουράγιο, θάρρος μα πάνω απ’ όλα αγάπη. Τέλος, δύναμη αντλούσα και αντλώ από τον ίδιο το Θεό, χάρη στην καθοδήγηση του οποίου υλοποίησα τους στόχους μου. Πλέον οι πρώτες μου επιλογές επικεντρώνονται στην Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή».
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Θετικών Σπουδών- 17.996 μόρια – 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν λίγο καλύτερο, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες! Είμαι ικανοποιημένος από την βαθμολογία μου και για να φτάσω μέχρι εδώ απαιτήθηκε προσπάθεια, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι ήταν έντονες οι δυσκολίες. Έδωσα για δεύτερη φορά, γιατί την πρώτη χρονιά είχα περάσει στο Φυσικό Πάτρας, αλλά ο στόχος μου ήταν το Βιολογικό τμήμα αν και τώρα με την βαθμολογία που συγκέντρωσα εξετάζω πολλές επιλογές. Να πω επίσης ότι αυτό το αποτέλεσμα πρώτα απ’ όλους θέλω να το αφιερώσω στον καθηγητή μου Χρήστο Θεοδωρόπουλο που απεβίωσε πέρυσι το καλοκαίρι».
Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Θετικών Σπουδών- 17.877 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Νιώθω τέλεια, δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Δεν ήταν δύσκολη χρονιά, ήταν κουραστική προς το τέλος με τις επαναλήψεις αλλά είχα φροντίσει να μην έχω κενά. Τώρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, Νεκτάριο Αποστολόπουλο, Σπύρο Παπασπυρόπουλο, Χρήστο Φωτόπουλο και Χριστίνα Τεφάνη».
Άννα Καραντώνη (Θετικών Σπουδών- 18.768 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Είμαι αρκετά χαρούμενη και ικανοποιημένη, δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά. Ήταν μία χρονιά με τα πάνω της και τα κάτω της αλλά με πρόγραμμα, σύστημα και προσπάθεια, τα κατάφερα! Αυτό που απαιτείται κατά τη γνώμη μου για να έρθει η επιτυχία, είναι η συγκέντρωση στο στόχο. Τώρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι η Σχολή Χημικών Μηχανικών στην Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και την οικογένειά μου και ορισμένα άτομα που μου στάθηκαν και μου πρόσφεραν ψυχολογική στήριξη».
Ιάσονας Γεωργόπουλος (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής- 16.957 μόρια- 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Νιώθω ικανοποιημένος γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της χρονιάς αλλά ανταμείφθηκαν και αυτές. Υπήρχε μεγάλη ψυχολογική πίεση, αρκετές ώρες διάβασμα, λίγες έξοδοι αλλά όλα αυτά συνετέλεσαν στο ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου, αν και θα μπορούσα και περισσότερα, αν και ήταν μία περίεργη χρονιά καθώς είχε αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών αλλά κατάφερα να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες. Τώρα έχω δύο πρώτες επιλογές ή τα Τουριστικά επαγγέλματα στην Αθήνα ή την Γυμναστική Ακαδημία. Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, όχι μόνο για την εκπαίδευση και το ήθος που μου μετέδωσαν αλλά και για την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη που πήρα από αυτούς. Με βοήθησαν πολύ να αντέξω το βάρος των Πανελληνίων και είμαι πολύ τυχερός που είχα αυτούς τους καθηγητές ως συμπορευτές στην προσπάθεια».
Γεωργία Δέρβου (Ανθρωπιστικών Σπουδών- 18.049 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Θυσίασα πολλά πράγματα για να φτάσω μέχρι εδώ, δεν είχα προσωπική ζωή και απαιτείται διάβασμα όλες τις χρονιές του Λυκείου, αλλά άξιζε τον κόπο και τώρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι τα Σώματα Ασφαλείας. Θέλω να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μου στο σχολείο, κα Κατερίνα Κόλλια, κα Αμαλία Κατοχιανού και κα Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς επίσης το φροντιστήριό μου ‘ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ’ και ειδικά τους καθηγητές μου κα Αθηνά Αλμπάνη και κ. Ανδρέα Βουρλούμη. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τα αδέλφια μου, που ήταν δίπλα μου σε όλο αυτό και σε όσους πίστεψαν σ’ εμένα».
Ιωάννα Μπακοπούλου (Ανθρωπιστικών Σπουδών- 17.541 μόρια- 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας)
«Είμαι πολύ χαρούμενη, δεν περίμενα ότι θα τα πήγαινα τόσο καλά. Ήταν πράγματι μία δύσκολη χρονιά αλλά τελείωσε πολύ όμορφα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας, σίγουρα θυσιάζεις πράγματα αλλά όταν έχεις ένα στόχο όλα γίνονται. Η πρώτη μου επιλογή είναι η σχολή νηπιαγωγών και ίσως δω και κάτι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την στήριξή τους».

Νίκος Δαμασκόπουλος: «Να μην απαξιώνουμε το δημόσιο σχολείο» – Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία μιλά στην “Π”

Όλη η επικαιρότητα