Categories: Πολιτική

Αποτελειώνει τη Χρυσή Αυγή ο Κασιδιάρης – Ιδρύει νέο εθνικιστικό μόρφωμα (VIDEO)

Share

Νέο εθνικιστικό μόρφωμα ιδρύει ο Ηλίας Κασιδιάρης, δίνοντας οριστικό τέλος στη Χρυσή Αυγή.

Ο πρώην βουλευτής με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν μετέχει πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, διότι «η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά, δυστυχώς -αναφέρει- υπήρξε απόλυτη διαφωνία». Καλεί δε τους υπέρμαχους του κινήματος να μπουν στην ιστοσελίδα του να εγγραφούν και να δώσουν ιδέες για το νέο μόρφωμα, το οποίο θα αποκτήσει έμβλημα και όνομα σε δύο εβδομάδες.

Ο υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε την ίδρυσή του, με φιλοσοφία αντίστοιχη «με αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη» το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου. Ο Κασιδιάρης είναι ο δεύτερος από τα στελέχη της ΧΑ που αποχωρεί, ακολουθώντας τον δρόμο του υπόδικου Λαγού.

Η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Εως τότε η δίκη θα έχει υπερβεί τα πέντε χρόνια από την έναρξή της και ο αριθμός των συνεδριάσεων θα πλησιάζει τις πεντακόσιες. Oι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 68, οι 39 αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ένταξης ή διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι βαρύνονται επιπλέον και µε άλλα κακουργήματα (συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, απόπειρα ανθρω­ποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στις 12 Ιουνίου 2012 και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών/µελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013).

Πηγή: ethnos.gr