Αθλητισμός

Αποθέωση του Giannis από τον Σακίλ: «Μία μέρα θα λέμε ότι του ανήκει η λίγκα! Τελεία και παύλα»

Ο Σακίλ Ο' Νιλ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το «σπάσιμο» του ρεκόρ του Τζαμπάρ - Αποθέωση και από τον Πολ Πιρς
Ακούστε το άρθρο

Μετά από την απίστευτη εμφάνιση απέναντι στους Νετς με δύο clutch προσπάθειες προς το τέλος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης που τον οδήγησε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ των Μπακς που ανήκε έως και σήμερα στον Τζαμπάρ ο Σακίλ Ο’ Νιλ έβγαλε το καπέλο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Αγαπώ αυτό το παιδί. Θέλει να παίζει, να ανταγωνίζεται. Πολλοί αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο καλύτερος. Ο Ουέιντ, ο Κόμπι, ο ΛεΜπρόν. 

Ο Γιάννης λέει “ναι είστε οι καλύτεροι αλλά εγώ έρχομαι”. Αυτή τη στιγμή έχει από πάνω 1-2 παίκτες, αλλά μία μέρα θα λέμε ότι η λίγκα του ανήκει κι ότι ο Γιάννης είναι ο καλύτερος. Τελεία και παύλα», θα πει ο Σακ για τον Giannis.

Από την πλευρά του ο Πολ Πιρς σημείωσε: «Ο Έλληνας είναι ο MVP, ο αμυντικός της χρονιάς, ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ».

Μετά το ρεκόρ, ήρθε το… «ice bucket» στα αποδυτήρια

Εν τω μεταξύ, η νίκη των Μπακς κόντρα στους Νετς αναδείχθηκε ιστορική για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος με 44 πόντους ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

«Δεν ήξερα για το ρεκόρ»

Τόσο απορροφημένος στο παιχνίδι που δεν κατάλαβε ότι ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Δεν ήξερα για το ρεκόρ αλλά χαίρομαι για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε γιατί αλλάζω την ροή των πραγμάτων. Δεν θέλω να είμαι μόνο αυτός που καρφώνει και τρέχει. Θέλω να δείξω ότι μπορώ να σκοράρω για τρεις. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί στο τέλος της ημέρας αν δεν προσπαθείς και δεν είσαι ταπεινός και απλά παίζεις ως τον Ιούνιο κανείς δεν θα το θυμάται αυτό.

Θέλω να παραμείνω ταπεινός και διψασμένος για περισσότερα. Έτσι μπορώ να καταφέρω πιο πολλά και να δημιουργήσω τέχνη, γιατί το μπάσκετ είναι μία τέχνη. Θέλω να κερδίζω ματς και να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου», τόνισε μετά τη μεγάλη νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν.

πηγή:gazzetta

Όλη η επικαιρότητα