Ηλεία

Αποθήκες ΑΣΟ Γαστούνης: Σταμάτησαν οι εργασίες – Δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση υπεγράφη το καλοκαίρι του 2022 με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα και πρόκειται για ένα έργο 3,3 εκατ. ευρώ
Ακούστε το άρθρο

Το …γεφύρι της Άρτας, τείνει να γίνει το μεγάλο έργο του δήμου Πηνειού, που αφορά την αξιοποίηση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης, που, σύμφωνα με την μελέτη, πρόκειται να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής. Ο ανάδοχος εργολάβος, διέκοψε τις εργασίες κατασκευής που έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο, καθώς δεν έχει λάβει το ποσό των 55.378 ευρώ που αφορούν στον 4ο εγκεκριμένο λογαριασμό πληρωμής, από τον κύριο του έργου.

Με προχθεσινή απόφασή της η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πηνειού, αποδέχεται την ειδική δήλωση διακοπής των εργασιών στην οποία έχει καταφύγει ο ανάδοχος εργολάβος εξαιτίας της μη πληρωμής του, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά το έργο να βρίσκεται στον «αέρα». Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. Πατρίς, δεν είναι η πρώτη καθυστέρηση πληρωμής, καθώς ο φορέας χρηματοδότησης και την περσινή χρονιά δεν είχε προχωρήσει στην εξόφληση του λογαριασμού με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να διακόψει και πάλι τις εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση υπεγράφη το καλοκαίρι του 2022 με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα και πρόκειται για ένα έργο 3,3 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα