Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Αποβολή της Μπαρτσελόνα από το Champions League ζήτησε ο Νεϊμάρ

Ακούστε το άρθρο
Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σχέση του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα. Η σχέση, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, διαταράχθηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από την απόφαση του Βραζιλιάνου σταρ να αποχωρήσει από την ομάδα της Βαρκελώνης για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία και κάλυψε τη ρήτρα ύψους 222 εκατ. ευρώ, που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

Ωστόσο, έχει προκύψει νέο σοβαρό ζήτημα εξαιτίας της απόφασης των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας να μην καταβάλλουν το μπόνους ανανέωσης συμβολαίου στον πατέρα του 25χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, το οποίο ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ.

Ο Νεϊμάρ είχε υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με την «Μπάρτσα» τον περασμένο Μάρτιο και σε αυτό υπήρχε το συγκεκριμένο ποσό, ως μπόνους υπογραφής, και προβλεπόταν να το εισπράξει στις 31 του περασμένου Ιουλίου. Οι άνθρωποι των Καταλανών, όμως, βλέποντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της πλευράς του παίκτη με την Παρί Σεν Ζερμέν, κατέθεσαν το ποσό σε συμβολαιογράφο και περίμεναν την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Όταν ο Νεϊμάρ έγινε παίκτης του γαλλικού συλλόγου, πήραν πίσω το ποσό και δεν το κατέθεσαν στον λογαριασμό του πατέρα του, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση του παίκτη παραβιάζει τρεις όρους της συμφωνίας και ως εκ τούτου δεν ήταν αναγκασμένοι να καταβάλλουν το συγκεκριμένο πριμ υπογραφής.

Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να πιέσει την κατάσταση, ο Νεϊμάρ κατήγγειλε την πρώην ομάδα του στη FIFA και παράλληλα, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης «AS», ζήτησε από την UEFA, μέσω επιστολής, να αποβάλλει την Μπαρτσελόνα απ’ το Champions League λόγω αθέτησης συμφωνίας! Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως, απέρριψε το αίτημά του, ενημερώνοντας μάλιστα το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον παίκτη, πως μία τέτοια καταγγελία δεν έχει νομική υπόσταση.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα