Ελλάδα

ΑΠΘ: Αρουραίος κυκλοφορεί ανενόχλητος δίπλα σε φαγητά στην κουζίνα (βίντεο)

Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media!
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχητικές σκηνές κατέγραψαν φοιτητές στην κουζίνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως αποτύπωσαν σε βίντεο, ένας αρουραίος κυκλοφορούσε ανενόχλητος ανάμεσα σε παρατημένα φαγητά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media από φοιτητικές ομάδες και όπως σημειώνει το parallaximag.gr, με την παράταξη ΑΡΕΝ της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ να καταγγέλλει ότι οι φοιτητές αντίκρισαν μεταξύ άλλων και χαλασμένα φαγητά. Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στις 12:00 διαμαρτυρία, διεκδικώντας τη δωρεάν σίτιση στη Λέσχη του ΑΠΘ.

Δείτε βίντεο:

Την ίδια ώρα οι φοιτητές διαμαρτύρονται καθώς πλέον τους ζητείται να τρώνε δωρεάν μόνο όσοι έχουν κάρτα σίτισης και οι υπόλοιποι να πληρώνουν. «Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή», αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ χθες) Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα. Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

Όλη η επικαιρότητα