Ηλεία

Αρχ. Ολυμπία: Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο – Κάηκαν 70 στρέμματα παρθένου δάσους

Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 70 στρέμματα παρθένου δάσους έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο έλεγχος χάθηκε μετά από μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι, 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο, όταν και χρειάστηκε μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχείρησαν 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Ωστόσο οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν πολύ το έργο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής, σε περίπτωση που η Πυροσβεστική χρειαζόταν να διατάξει εκκένωση, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν προχώρησε, λόγω της γρήγορης επέμβασης της Πυροσβεστικής.

Επί τόπου έσπευσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Όλη η επικαιρότητα