Ηλεία

Αρχ. Ολυμπία: Στυγερό έγκλημα στα Άσπρα Σπίτια – Νεκρός ένας άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ένα στυγερό έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στα Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. 

Θύμα, ένας 77χρονος άνδρας, τον οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα, 68χρονος.

Ο 68χρονος, πυροβόλησε επίσης την 72χρονη σύζυγο του θύματος, καθώς και τον γιο τους, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει από τα πυρά. Ωστόσο η 72χρονη, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στον θώρακα και στο γόνατο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία, ενώ όσο αφορά τα αίτια του φονικού, ερευνάται το ενδεχόμενο των κτηματικών διαφορών.

Το χρονικό 

Ο άτυχος 77χρονος, μαζί με την σύζυγό του κατευθύνονταν σήμερα το πρωί με αγροτικό αυτοκίνητο σε χωράφι τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γεωργικές εργασίες, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους συνάντησαν τον 68χρονο δράστη.

Ο 68χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 77χρονο, στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει επί τόπου την ζωή του. Αμέσως μετά, ο δράστης πυροβόλησε την 72χρονη σύζυγο του 77χρονου στον θώρακα και στο γόνατο, και διέφυγε με το αυτοκίνητο τους.

Στην διαδρομή, συνάντησε τον γιο των ηλικιωμένων, ο οποίος βλέποντας τον 68χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, υποψιάστηκε πως κάτι παράξενο συμβαίνει και προσπάθησε να τον σταματήσει.

Τότε ο 68χρονος άρχισε να πυροβολεί ξανά, προσπαθώντας παράλληλα να απομακρυνθεί. Ο γιος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, ο οποίος κρατούσε ακόμα το όπλο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απειλή.

Ειδικότερα, ο δράστης σήμερα, το πρωί, σε αγροτική περιοχή, χωριού της Ηλείας, λόγω κτηματικών διαφορών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εναντίον ενός 77χρονου ημεδαπού και της 72χρονης συζύγου του, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώτου και τον σοβαρό τραυματισμό της δεύτερης.

Στη συνέχεια, ο 68χρονος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο των θυμάτων. Στη διαδρομή του συνάντησε τον γιό των θυμάτων  να οδηγεί ελκυστήρα και όταν τον απείλησε με το κυνηγετικό όπλο, που έφερε, εκείνος εμβόλισε το αυτοκίνητο με τον ελκυστήρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού, εντόπισαν, στη είσοδο του χωριού, τον δράστη να κινείται πεζός φέροντας το κυνηγετικό όπλο, οπλισμένο με τρία φυσίγγια και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα