Αρχ. Ολυμπία: Συνάντηση για την πάγια προκαταβολή

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟΨΙΕΣ

Το θέμα της πληρωμής της πάγιας προκαταβολής κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κα Ρόη Αντωνοπούλου, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων του Δήμου, κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ενημέρωσαν τους προέδρους για την προβλεπόμενη διαδικασία είσπραξης των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο έχουν κατατεθεί.

Απάντησαν επίσης σε ερωτήματα και απορίες που εξέφρασαν οι πρόεδροι σχετικά με τη διαδικασία ανάληψης και διάθεσης των χρημάτων, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στις 55.000 ευρώ.

Οι πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση της πάγιας προκαταβολής, αφού αυτό το βοήθημα προς τις κοινότητες είχε να καταβληθεί  στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από μια δεκαετία.

Η κα Αντωνοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Δήμος, παρά τη δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν έμεινε αδρανής αλλά προετοιμάστηκε κατάλληλα και προώθησε τις διαδικασίες για τη χορήγηση του ποσού, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πρόεδροι θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων εντός δεκαημέρου.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας.

Αυτοψία σε κατολισθήσεις στην Ε.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως

Αυτοψία σε τρία δύσκολα σημεία – κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για την επικίνδυνη κατολίσθηση στη διασταύρωση της Ε.Ο. με τον επαρχιακό δρόμο προς Λάλα και Αρχαία Πίσσα και τις κατολισθήσεις στα νεκροταφεία Πλατάνου και Λούβρου. Στην αμέσως επόμενη φάση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπονήσει σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος συνόδευε το κλιμάκιο στις αυτοψίες μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Δήμου. Επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα της άμεσης εκπόνησης μελετών με σκοπό την ταχεία αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου.