Αθλητισμός Ηλεία Πολιτισμός

Αρχ. Ολυμπία: Συνάντηση του Γ. Γεωργιόπουλου με την Οργανωτική Επιτροπή ΤΟΚΥΟ 2020

Ακούστε το άρθρο

Mε αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του ΤΟΚΥΟ 2020 και εκπροσώπους της Ελληνικής αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην συνάντηση συμμετείχε η χορογράφος και επίτιμη δημότης Αρχαίας Ολυμπίας κα Άρτεμις Ιγνατίου και οι αντιδήμαρχοι κ. Σπηλιόπουλος Χάρης, και κα Αντωνοπούλου Ρόη.

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η αναγκαιότητα προγραμματισμού των δράσεων που θα λάβουν χώρα, τόσο στα πλαίσια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 αλλά  και η ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού που ταυτόχρονα θα έχουν ως στόχο την προώθηση των ολυμπιακών αξιών.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος αφού καλωσόρισε τα μέλη  της οργανωτικής επιτροπής του Τόκυο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, ανέφερε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της τελετής αφής καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων που θα πλαισιώσουν την σημαντική αυτή γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού. Πρότεινε επίσης την σύνταξη Μνημονίου Πολιτιστικής συνεργασίας με την πόλη του Τόκυο και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων (Τόκυο 2020).

Από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020, η κα Hiromi Kawamura επεσήμανε την σημασία που δίνει η  επιτροπή στην διάδοση των ολυμπιακών αρχών και ιδιαίτερα στα μηνύματα που η φλόγα της Ολυμπίας εκπροσωπεί. Ενδεικτικά ανέφερε ότι 20.000 μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ιαπωνία διδάσκονται ήδη την αρχαία ελληνική ιστορία και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Αθανάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας μίλησε για τη στενή συνεργασία μεταξύ ΕΟΕ και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,  και επεσήμανε την πρόθεση υλοποίησης κοινών παράλληλων αθλητικών πολιτιστικών δράσεων πριν την μεγάλη γιορτή της Τελετή Αφής Φλόγας.-

Όλη η επικαιρότητα