Ηλεία

Αρχαία Ελληνικά: Πιο «ζωντανά» από ποτέ στο 1ο Λύκειο Πύργου

οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Βασιλικής Σίψα, πραγματοποίησαν το συνεργατικό eTwinning πρόγραμμα “Ancient Languages ever live” με εταίρους μαθητές σχολείων από την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία.
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές σπουδές βιώνουν κρίση οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου δηλώνουν πως τα Αρχαία Ελληνικά είναι όχι μόνο ζωντανά αλλά βρίσκονται στην καρδιά των Ευρωπαϊκών γλωσσών.

 Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α Λυκείου στο 1ο Λύκειο Πύργου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας συνεργάστηκαν με μαθητές από ευρωπαϊκές χώρες που επίσης διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και πραγματοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων συνδυάζοντας την κατάκτηση της γνώσης με την ανακαλυπτική μάθηση, τη πρωτοβουλία με τη συνεργατικότητα και τον δημιουργικό συγκερασμό της μελέτης των αρχαίων ελληνικών με την ψηφιακή τεχνολογία. 

Προς την κατεύθυνση αυτή οι μαθητές του τμήματος Α3 με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Βασιλικής Σίψα, πραγματοποίησαν το συνεργατικό eTwinning πρόγραμμα “Ancient Languages ever live” με εταίρους μαθητές σχολείων από την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία. Οι μαθητές δημιούργησαν υπερεθνικές ομάδες και ανάπτυξαν συνεργατικά διάφορες δράσεις  μελετώντας όχι μόνο κείμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και λέξεις της αρχαίας ελληνικής που επιβιώνουν ακόμα και σήμερα στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων διαγωνίστηκαν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους σε κουίζ «αρχαιογνωσίας». 

Η συμμετοχή τους σε αυτή τη δραστηριότητα ενθουσίασε τους μαθητές καθώς οι περισσότεροι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό συνεργατικό πρόγραμμα  eTwinning τη συναρπαστική κοινότητα μάθησης των σχολείων της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές: Δέσποινα Μυλωνά, Στυλιανός Μυλωνόπουλος, Ιουλία Μυλωνοπούλου, Ρένια Νάρου, Νίκος Νικολόπουλος, Έυη Ξένου, Ιωάννης Παναγιώτου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Άγγελος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παρασκευόπουλος, Κλαούντια Ραμουσάι, Ζωή Σγούρου, Παναγιώτης Στασινόπουλος, Χριστίνα Συριοπούλου, Νίνα Σώκκα, Γιάννης Τζέμος, Παγώνα Τριάντου, Ανθούλα Χριστοπούλου, Χωρεμιώτης Σωτήρης.

Όλη η επικαιρότητα