Categories: Ηλεία

Αρχαία Φειά και Ποντικόκαστρο «ταξιδεύουν» σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας

Share

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του Δήμου Πύργου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην δωρεά της τρίτης ιστορικής έκδοσης του Δήμου προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Μαριάννα Σταθοπούλου και ο Ειδικός Συνεργάτης – Ιστορικός του Δήμου Θεόδωρος Λάμπρος παρέδωσαν στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανδρέα Ζέρβα ποσότητα βιβλίων που αφορά την ιστορία της Αρχαίας Φειάς – του Ποντικόκαστρου και των Νεότερων χρόνων της περιοχής για τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.

-Είχε προηγηθεί τον περασμένο χρόνο παρόμοια πρωτοβουλία όταν διανεμήθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η έκδοση που αφορούσε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία.

Στη συνάντηση οι κ.κ. Σταθοπούλου και Λάμπρος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Ζέρβα τους στόχους της Δημοτικής Αρχής πάνω στα θέματα του πολιτισμού και τόνισαν την αναγκαιότητα τα Γυμνάσια -Λύκεια του νομού να έχουν στη βιβλιοθήκη τους τέτοιες εκδόσεις που αφορούν την τοπική ιστορία.

Με την σειρά του ο κ. Ζέρβας αφού τους ευχαρίστησε για την ευγενική πρωτοβουλία τους στο να προσφέρουν δωρεάν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την ιστορική έκδοση που αφορά την Αρχαία Φειά και το Ποντικόκαστρο, ανέφερε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστεί η Δημοτική Αρχή πάνω στα θέματα του πολιτισμού και ευχήθηκε τέτοιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες από την Δημοτική Αρχή να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Μαριάννα Σταθοπούλου

«Πολιτισμός και ιστορία

προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής»

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ως βασικές της προτεραιότητες τον πολιτισμό και την ιστορία και θα συνεχίσει να τις αναδεικνύει με τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αφού οι μαθητές – μαθήτριες των Γυμνασίων – Λυκείων πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν την τοπική τους ιστορία που πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί.

Θεόδωρος Λάμπρος

«Η Τοπική Ιστορία πρέπει να αρχίσει

να διδάσκεται στις σχολικές μονάδες»

Ολοκληρώνοντας ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Ζέρβα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συζήτηση που προέκυψε, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής της τοπικής ιστορίας του Δήμου Πύργου. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «Σκοπός αυτών των πρωτοβουλιών είναι τα παιδιά να αρχίσουν να αγαπούν την τοπική τους ιστορία και να μαθαίνουν για τον τεράστιο ιστορικό πλούτο που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος. Για αυτό τον σκοπό η Τοπική Ιστορία θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολικές μονάδες της Ηλείας ώστε οι μαθητές – μαθήτριες να αρχίσουν να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου τους».