Categories: Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Αλληλεγγύη από Αυστριακούς τουρίστες σε πυρόπληκτους της Κοινότητας Πευκών

Share

Μια ομάδα τουριστών από την Αυστρία που έκαναν τις διακοπές τους στη χώρα μας επισκέφθηκαν την πυρόπληκτη Κοινότητα Πευκών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και προσέφεραν στον Πρόεδρό της ένα συμβολικό ποσό που συγκέντρωσαν μεταξύ τους για τους πληγέντες.

Η ομάδα, αποτελούμενη από 18 άτομα, παρακινούμενη από άτομο που ζει στην Αυστρία και έχει σχέση με την Κοινότητα Πευκών, επισκέφθηκε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ήρθε αρχικά σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Χάρη Σπηλιόπουλο, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους προσφορά. Ακολούθως η Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ρόη Αντωνοπούλου, αρμόδια για θέματα βοήθειας προς τους πληγέντες, μαζί με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο αρμόδιο για θέματα πυρόπληκτων κ. Νίκο Αναστασόπουλο, συνόδευσαν τους Αυστριακούς τουρίστες στην Κοινότητα Πευκών όπου επισκέφθηκαν τα κατεστραμμένα σπίτια και συνάντησαν τους ιδιοκτήτες τους, εκφράζοντας τη συμπάθειά τους για τη δοκιμασία που υπέστησαν. Στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ανδρέα Μαραγκό επέδωσαν τον φάκελο με το συμβολικό ποσό που συγκέντρωσαν, αναφέροντας ότι στις προθέσεις τους είναι να συνεχίσουν την πρωτοβουλία, απευθυνόμενοι σε περισσότερους συμπατριώτες τους για τη συγκέντρωση και άλλων χρημάτων που θα καταθέσουν στο λογαριασμό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τους πυρόπληκτους.

Αμέσως μετά οι επισκέπτες μετέβησαν στο σχολείο του χωριού όπου οι κάτοικοι του προσέφεραν εδέσματα στα πλαίσια της φιλοξενίας αλλά και της έκφρασης ευγνωμοσύνης για αυτή τους την πράξη αλληλεγγύης. Πριν αναχωρήσουν από τις Πεύκες, φύτεψαν συμβολικά ένα ελαιόδεντρο, ευχόμενοι να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι καλλιέργειες της περιοχής.