Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Η κακοκαιρία δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα

Σε αρκετά σημεία της αγροτικής οδοποιίας υπάρχουν μικρά ζητήματα προσβασιμότητας.

Δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό, η ένταση των οποίων έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία.

Σημειώθηκαν κυρίως φαινόμενα που είχαν να κάνουν με την πτώση χωμάτων σε δρόμους, δέντρων και άλλα μικροπροβλήματα τα οποία όμως δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα ζητήματα.

Σε αρκετά σημεία της αγροτικής οδοποιίας υπάρχουν μικρά ζητήματα προσβασιμότητας τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν από την πολιτική προστασία.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πετρών που λόγω των έντονης βροχόπτωσης είχαν φύγει και είχαν πέσει στο οδόστρωμα

“Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Μόνο μικροπροβλήματα είτε από πτώση χωμάτων σε δρόμους, κλαδιών ή την ύπαρξει πετρών. Όμως η άμεση παρέμβαση της πολίτικής προστασίας και των υπηρεσιών του Δήμου επανέφερε την ομαλότητα στα σημεία όπου διαπιστώθηκαν  μικροπροβλήματα. Είχαμε όμως κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας έτσι ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατότητες  συνέπειες από την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων”, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Αρβαντίτης.

Παρεμβάσεις

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομαίνων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Στην περιοχή του Μάγειρα στην αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων όπου δημιουργήθηκαν ζητήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων καθώς και στον καθαρισμό των πρανών  του δρόμου. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ Σπύρος Δρούλιας οι εργασίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προκειμένου να προστατευθεί το χωριό αλλά και για μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι στις καλλιέργειές τους.

Όλη η επικαιρότητα