Αθλητισμός

Αρχαία Ολυμπία: Το Διεθνές Συμπόσιο του CISM διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, το Διεθνές Συμπόσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) με σκοπό την ανάπτυξη της επιστήμης της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στα κράτη – μέλη του CISM, ως εργαλείο βέλτιστης διαχείρισης θεμάτων του Παγκόσμιου Στρατιωτικού αθλητισμού.

Ο τίτλος του φετινού Συμποσίου είναι:  “From Hoplites  to Modern  Soldiers” και στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας έχουν συγκεντρωθεί αποστολές από όλες τις χώρες μέλη του CISM και οι οποίες έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, οι οποίες εγκαινιάστηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της ΔΟΑ Τόμας Μπαχ.

Στην Τελετή Έναρξης μίλησε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους σύνεδρους από όλο τον κόσμο, ανέλυσε την σχέση μεταξύ Ολυμπιακού Κινήματος και Στρατιωτικού Αθλητισμού, τονίζοντας με έμφαση το γεγονός ότι και οι δύο φορείς, ΔΟΕ και CISM έχουν παράλληλη ιστορία και κοινό στόχο: να θέσουν τον αθλητισμό στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης.

Ο κ. Κούβελος τίμησε με το Επετειακό Μετάλλιο για τα 60 χρόνια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τον Πρόεδρο του CISM, Brigadier General Herve Piccirillo και τον Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου ανά ημέρα είναι:

«Από την Αρχαία Ολυμπία στη Σύγχρονη Εποχή – Η Ιστορία του Στρατιωτικού Αθλητισμού».

«Αθλητική Επιστήμη Πίσω από τις Γραμμές – Προετοιμασία του στρατιώτη, Φροντίδα για τον Βετεράνο».

«Διαχείριση Στρατιωτικών Αθλητικών Εκδηλώσεων – Κοινωνικές και Πολιτικές πτυχές».

Όλη η επικαιρότητα