Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Έστειλαν ηχηρό μήνυμα ειρήνης!

Ακούστε το άρθρο

Eνεργός πολίτης είναι αυτός που προσφέρει στον συνάνθρωπό του, νοιάζεται για το περιβάλλον, και είναι πρότυπο για τους υπόλοιπους ανθρώπους με την ενέργειά του με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια. Ενεργός πολίτης είναι αυτός που ζει ειρηνικά.

Από τον Νίκο Λώλο

Η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς μέσα από την κατανόηση των διαχρονικών αξιών που πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία όπως η Εκεγχειρία, η Ειρήνη, η Φιλία και η συναδέλφωση των λαών αποτέλεσε τον στόχο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης.

Μαθητές από τα σχολεία κρατώντας τις σημαίες των χωρών που είναι μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης στο αρχαίο στάδιο ενώ με την απελευθέρωση ενός περιστεριού, σύμβολο Ειρήνης, οι μαθητές έστειλαν σε όλο τον κόσμο τα διαχρονικά μηνύματα που  εκφράζει αυτός ο τόπος, η Ολυμπία.

Μηνύματα ειρήνης
και συναδέλφωσης..

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει ο ιερός χώρος της Ολυμπίας σημειώνοντας ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί, ειδικά  σε αυτήν την ρευστή και ασταθής από πολλές απόψεις εποχή που διανύουμε.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο επίσκοπος Ωλένης κκ Μπαχός , ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος  , ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός και ο συγγραφέας  Πάνος Τριγάζης καθώς και φορείς της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα