Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2018 (ΦΩΤΟ)

Ακούστε το άρθρο

Σε «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού» για το  2018, ανακηρύχθηκε και επίσημα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα  του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Ο χρόνος, για την διεξαγωγή όλων εκείνων των αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων στην Ολυμπία και θα αναδείξουν τον Ευρωπαϊκός της χαρακτήρα – σύμφωνα με τον τίτλο – έχει ήδη αρχίσει.

Σε μια λαμπρή τελετή παρουσία πλήθος φορέων και δήμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία και Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ο δήμαρχος της πόλης Θύμιος Κοτζιάς, επικεφαλής της αποστολής -στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Λασιώνος Γιάννης Πανούτσος και η Δημ. Υπάλληλος Σάλυ Σπηλιοπούλου – παρέλαβε τον τιμητικό τίτλο από την ACES EUROPE.

Όπως επισήμανε  ο κ. Κοτζιάς  «ο Δήμος με συμμάχους τους πολίτες, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις Αδελφοποιημένες Πόλεις, τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αθλητισμού, και άλλους φορείς διεκδίκησε και πέτυχε την ανακήρυξή του σε Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού για το  2018.

   Η βράβευση αυτή θα αναδείξει τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού και θα οδηγήσει σε ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου.

  Ο αθλητισμός μέσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες συνδέθηκε με τις πιο ωραίες και αγνές αξίες του ανθρώπου, τις αξίες της Εκεχειρίας, της αλληλεγγύης και του Ευ Αγωνίζεσθε και για τον λόγο αυτό στην αρχαιότητα  αποτέλεσαν τόπο συνάντησης όλων των ελλήνων.

   Αλλά και στις μέρες μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ιδιαίτερα η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβει στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες αυτές, εξακολουθούν να καλλιεργούν αισθήματα φιλίας και συναδέλφωσης για τους νέους όλου του κόσμου.

    Για το λόγο αυτό αποτελούν την πιο σημαντική παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

   Θέλω να ευχαριστήσω τα Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της Aces Europe για τη μεγάλη τιμή. Για εμάς η επιλογή αυτή αντανακλά την εγγύηση ότι η Αρχαία Ολυμπία, ως Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού θα διαδώσει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της αθλητικής παιδείας και τις αξίες του αθλητισμού».

Όλη η επικαιρότητα