Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Μη απαρτία για τη λειτουργία της ALPHA BANK

Ακούστε το άρθρο

Εντάσεις, διαμαρτυρίες, κατηγορίες και αποχωρήσεις είχε η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω έλλειψης απαρτίας. Τόσο η αντιπολίτευση όσο και εκπρόσωποι του Τ.Σ και του Εμπορικού Συλλόγου, χαρακτήρισαν ανεπίτρεπτο και θλιβερό το γεγονός της μη ανταπόκρισης των δημοτικών συμβούλων για ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον τόπο.

Η πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας ALPHA BANK να αναστείλει τη λειτουργία του καταστήματος της Ολυμπίας, μέσα στον Σεπτέμβρη, προκάλεσε την ανησυχία και την αντίδραση των εμπόρων και επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» αναφέρθηκαν στα προβλήματα που θα δημιουργήσει το κλείσιμο της Τράπεζας. Θέση για το θέμα πήρε και η Δημοτική Αρχή, έχοντας ήδη ζητήσει – τηλεφωνικά – τον προγραμματισμό ραντεβού με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Σπύρο Φιλάρετο (σ.σ γιο του αείμνηστου Νίκου Φιλάρετου, μέλους της ΔΟΕ και επί χρόνια Διευθυντή της ΔΟΑ), ενώ συγκάλεσε και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος της Ολυμπίας.

Δεν άρχισε ποτέ

Η συνεδρίαση ωστόσο, δεν άρχισε ποτέ. Μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη, κι αφού είχε διαφανεί ότι δεν υπάρχει απαρτία – κάτι που διαπιστώθηκε και επίσημα με την ανάγνωση του καταλόγου των δημοτικών συμβούλων – τα μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα. «Αποτελεί θλιβερό φαινόμενο ή μη απαρτία από τη Δημοτική παράταξη, ώστε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα που αφορούν την έδρα του δήμου», είπε ο κ.Αηδόνης, καταλογίζοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη αυτή, αφού – όπως είπε – πριν ένα χρόνο ο τότε Διευθυντής επεσήμανε το πρόβλημα και τον κίνδυνο, κάτι που – όπως είπε – η Δημοτική Αρχή δεν έλαβε υπόψη της. «Η Δημοτική Αρχή τότε, μετέφερε σε άλλη τράπεζα όλα τα χρήματα που είχαμε αφήσει εμείς ως Δημ. Αρχή, με αποτέλεσμα να αρχίσει σιγά-σιγά η κατάρρευση του υποκαταστήματος», είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ωστόσο ότι «…η μη συντήρηση, δεν είναι άμοιρων των δικών μας ευθυνών».

«Ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε το γεγονός τη μη συγκέντρωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στον τόπο, η δημ. σύμβουλος Άννα Παπαϊωάννου. «Με θλίβει το γεγονός», είπε ο πρόεδρος της Τ.Κ Χάρης Σπηλιόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Ζαρόκωστας το χαρακτήρισε «ντροπή».

Δεν είναι έλλειψη ενδιαφέροντος

Ερωτηθείς πάντως, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, σημείωσε πως η απουσία κάποιων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του οφείλεται σε επαγγελματικές υποχρεώσεις και όχι σε έλλειψη ενδιαφέροντος. Εξήγησε  μάλιστα πως, τηλεφωνικά, είχαν εκφραστεί θετικά για την διεκδίκηση της μη αναστολής λειτουργίας του καταστήματος. Σημείωσε πάντως πως το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη) προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα χειριστεί το θέμα, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, η οποία θα είναι σημαντικό πλήγμα για την περιοχή. Τέλος, υπενθύμισε ότι έχει ζητηθεί ραντεβού με τον κ.Φιλάρετο και ενδεχομένως να έχει γίνει μέχρι και τη συνεδρίαση.

Όλη η επικαιρότητα