Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Μια γιορτή για μικρά και μεγάλα παιδιά την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορευτικά, γλυκίσματα, ζωγραφική προσώπου, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και πολλές – πολλές εκπλήξεις περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του παλιού Δημαρχείου.

Η εκδήλωση, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, δε θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των φορέων και συλλόγων της πόλης, τους οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά, με τους προέδρους της Τ.Κ Χάρη Σπηλιόπουλο και του Α.Ο «Ολυμπιονίκης» Αλέξανδρος Αμάραντος, αλλά και εκπροσώπους των υπολοίπων διοργανωτών, να είναι εκεί. Και όλοι μαζί,  κάλεσαν όλο τον κόσμο, μικρά και…μεγάλα παιδιά, από όλο το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και όχι μόνο, να δώσουν το «παρών», να παίξουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν.

Τι θα δουν και τι θα ακούσουν

Οι Χορωδίες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας θα ανοίξουν την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά κόλπα από τον Ταχυδακτυλουργό και να συμμετάσχουν σε πολλά από αυτά.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο Δήμαρχος Πύργου, Θύμιος Κοτζιάς, ενώ από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της εκδήλωσης –όπως εξήγησε ο κ.Δεββές – θα είναι όταν τα παιδιά θα γράψουν και θα στείλουν τις ευχές τους για ένα κόσμο ειρηνικό, γεμάτο παιδικά χαμόγελα. Η γιορτή θα κλείσει με την έλευση του Άγιου Βασίλη, που θα έχει το σακούλι γεμάτο γλυκά δώρα.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Για να σχεδιαστεί και να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η Τοπική Κοινότητα, το Κέντρο Κοινότητας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Ολυμπίας, Εμπορικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Α.Ο «Ολυμπιονίκης» αλλά και η ΑΟΛΜΟ.

Ο πρόεδρος της έδρας του δήμου, Χάρης Σπηλιόπουλος σημείωσε πως το αίτημα όλων των παραπάνω για την οργάνωση της γιορτής «αγκάλιασε» ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή, και ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την καλύτερη συνεργασία, ώστε να πραγματοποιηθεί μια όμορφη γιορτή. «Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε ως Όμιλος από τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης  για τα παιδιά και εκείνους που θέλουν να νιώσουν παιδιά, μιας και τα Χριστούγεννα είναι οι αγαπημένες γιορτές όλων», είπε ο πρόεδρος του «Ολυμπιονίκη» Αλέξανδρος Αμάραντος εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι όλοι οι σύλλογοι της πόλης είναι «δεμένοι» και συνεργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ραντεβού λοιπόν, δόθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, την Παρασκευή, στις 5:00 το απόγευμα.

Όλη η επικαιρότητα