Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Ο “Μικρός Αρκούδος” σε μεγάλο έργο – Εγκαίνια για τον νέο παιδικό σταθμό του δήμου

Ακούστε το άρθρο

Μια νέα σελίδα, άνοιξε και επίσημα από χθες για το παλιό Γηροκομείο Πελοπίου, με την τέλεση των εγκαινίων του Α΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο Μικρός Αρκούδος», από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, που παραχώρησε τη χρήση του κτιρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπό τη σκέπη του οποίου ιδρύθηκε και λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, αρκετά προβλήματα, δυσκολίες, ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού για την λειτουργία του χώρου ως Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο χώρος είναι και πάλι «ζωντανός» και στην υπηρεσία των δημοτών Αρχαίας Ολυμπίας. Η λειτουργία του Σταθμού ξεκίνησε στις 2 Απριλίου και «ποδαρικό» έκαναν οι 15 λιλιπούτειοι μαθητές, προερχόμενοι από διάφορα χωριά του δήμου.

Σε κλίμα συγκίνησης

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό (σ.σ με τον πατ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου), ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο κ.Κοτζιά, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ.Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο της Τ.Κ κ.Στασινόπουλο για τη δημιουργία του σταθμού, ένα «σημαντικό έργο» όπως είπε, για τα παιδιά που φοιτούν, θα εκπαιδευτούν και θα κοινωνικοποιηθούν, αλλά και τους γονείς τους, καλώντας τους και αυτοί από την πλευρά τους να αγαπήσουν, να φυλάξουν και να προφυλάξουν τον χώρο που φοιτούν τα παιδιά τους. «Ευλογώ το έργο και κάθε καλό έργο και εύχομαι τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ να τα δω μεγάλα όπως έβλεπα τον Αριστείδη, μικρό παιδάκι, αλλά και τον πατέρα και τους θείους του», είπε ο Σεβασμιότατος κ.κ Γερμανός.

Τέλος, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κ.Κοτζιά, τον κάλεσε, μαζί με τους συνεργάτες τους, να μεριμνήσει για την βελτίωση του δρόμου πρόσβασης στον Παιδικό Σταθμό.

Στοίχημα πολιτικό και προσωπικό

«Στοίχημα πολιτικό και προσωπικό», χαρακτήρισε τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία τους. «Πολιτικό γιατί ήμασταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός δήμος της Ηλείας που δε διέθετε Παιδικό Σταθμό, αλλά προσωπικό, γιατί επιστρέφω σ’ ένα χώρο όπου μεγάλωσα και έζησα τα παιδικά μου χρόνια, καθώς η μητέρα μου διηύθυνε αυτό τον χώρο όταν λειτουργούσε, επί σειρά ετών, ως Μαθητική Εστία Θηλέων. Η μητέρα μου, δεν είναι πια μαζί μας, αλλά είμαι σίγουρος πως θα ήταν πολύ υπερήφανη, όπως είμαι κι εγώ γι’ αυτήν», εξήγησε, εμφανώς συγκινημένος. Σημείωσε πως ο χώρος αυτός, πάντα αγκάλιαζε με αγάπη τους ενοίκους – φιλοξενούμενους του, τόσο ως Οικοτροφείο όσο και ως Γηροκομείο αργότερα, με τον ίδιο να δεσμεύεται, τα παιδιά που φοιτούν στον Παιδικό Σταθμό να πάρουν την ίδια αγάπη. «Ένας παιδικός σταθμός, δεν είναι ένα μέρος που θα αφήσουμε τα παιδιά μας για να πάμε στην εργασία μας. Τα οφέλη του είναι πολλά και συνοψίζονται – επιγραμματικά – στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην συναισθηματική και κοινωνική τους ωρίμανση, στη συνεργασία αλλά και στην ομαλή μετάβασή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Κι όλα αυτά σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, μέσα στη φύση και στο πράσινο», όπως είπε.

Αναφέρθηκε στην δύσκολη προσπάθεια, στα προβλήματα, στις «γκρίνιες», ακόμα και στην καχυποψία που υπήρχε σχετικά με την προσπάθεια για τη δημιουργία του Παιδικού Σταθμού, αλλά το αποτέλεσμα, είπε «…δικαίωσε την επιλογή και επιμονή μας και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου».

Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό και τον δήμαρχο κ.Κοτζιά, αλλά και τους συναδέλφους του δημ. Σύμβουλους (αντιδημάρχους και μέλη της Κοινωφελούς επιχείρησης) κ.κ Δεββέ, Γιαννακόπουλος, Μαρούντα και Γεργακόπουλο, Κανελλάκη, Χρυσανθακόπουλο, Αντωνοπούλου, Δημητρόπουλο, το πρόεδρο της Τ.Κ κ.Στασινόπουλο, τον κ.Λώλο, τα μέλη του Πολ. Συλλόγου κ.κ Χρυσανθακόπουλο, Κακόγιαννο και τις κυρίες Κωνσταντοπούλου, Βυθούλκα και Κυριακοπούλου, τον κ.Ρήγα, πρόεδρο των ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, αλλά και τους συγχωριανούς του που εθελοντικά συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Δεν ξέχασε τις εργαζόμενες στον Σταθμό κυρίες Χαριτοπούλου – Νηπιαγωγό, Μπουγά – Βρεφονηπιοκόμο και Γκόβα – γενικών καθηκόντων, αφήνοντας στο τέλος τον άνθρωπου που πάσχισε ιδιαίτερα για το στήσιμο του Σταθμού, νυχθημερόν και πέραν των συμβατικών καθηκόντων και υποχρεώσεών της, τη γραμματέα της Κοιν. Επιχείρησης Ελένη Μαντά.

Με τις καλύτερες ευχές

Τη κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός, με τους κ.κ Κοτζιά και Παναγιωτόπουλο και τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ.Κωσταριά, ενώ όλοι, ξεναγήθηκαν στον χώρο και ευχήθηκαν τα καλύτερα για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και κάθε χρόνο να φιλοξενεί ολοένα και περισσότερα παιδιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης στον περιβάλλοντα χώρο.

Όλη η επικαιρότητα