Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Τίμησαν την Ολυμπιακή Ημέρα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού

Την Ολυμπιακή Ημέρα γιόρτασε με πανηγυρικό τρόπο και πλούσιες εκδηλώσεις η Αρχαία Ολυμπία το απόγευμα του Σαββάτου.

Εκατοντάδες κόσμου, ντόπιοι, Έλληνες και ξένοι, κατέκλυσαν την πόλη της Ολυμπίας και τίμησαν την Ολυμπιακή Ημέρα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού,  συμμετέχοντας στα αθλητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που διοργάνωσε ο δήμος τα οποία μάλιστα παρακολούθησε και ο πρέσβης της Αργεντινής που ήταν παρών.

Τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση του 3ου Βικέλειου Δρόμου με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών διαφόρων ηλικιών αλλά και νέων απ’ όλον τον κόσμο που παρακολουθούν την 58η Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ. Το παρών έδωσαν και τρεις Ολυμπιονίκες, ο Γιώργος Τζελίλης και ο Λεωνίδας Μήτρου από την Άρση Βαρών και ο Κενυάτης και 2  φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στο στίβο Έλιουντ Κίπτσογκε – πρόεδρος της ΕΟΕ Κένυας. Οι αθλητές τερμάτισαν στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου της Ολυμπίας όπου οι φορείς του τόπου έκαναν τις βραβεύσεις.

Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς, η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ήταν εκείνοι που έδωσαν αναμνηστικά μετάλλια και βράβευσαν τους τρεις Ολυμπιονίκες για την παρουσία τους στην μεγάλη γιορτή της Ολυμπίας για την  Ολυμπιακή Ημέρα, ενώ ο δήμαρχος προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο και κλαδί ελιάς αλλά και τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα.  Παράλληλα ο  Κοσμήτορας της ΔΟΑ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, διάβασε το μήνυμα του προέδρου της ΔΟΕ κ. Τόμας Μπαχ για την Ολυμπιακή Ημέρα και τον Ολυμπισμό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπου  συμμετείχαν η χορωδία του δημοτικού σχολείου Αρχ. Ολυμπίας, το χορευτικό του δημοτικού σχολείου Μακρισίων, το χορευτικό τμήμα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και χορευτικές ομάδες της Σχολής της Νατάσας Ζουμή – Αγγελακοπούλου.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ολυμπίας Γ. Αηδόνης, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας κ. Β. Δημητρέλλος κ.α που παρακολούθησαν τα δρώμενα και συμμετείχαν στις απονομές. Μια υπέροχη βραδιά για την Ολυμπία που τίμησε τον ρόλο της και τα όσα πρεσβεύει, στέλνοντας το μήνυμα για τις Ολυμπιακές αξίες σε όλον τον κόσμο.

Όλη η επικαιρότητα