Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Βραδιά Πανσελήνου με τους «Banda Morena»

Ακούστε το άρθρο

Απολαμβάνοντας το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο ωραιότερο σημείο την Πέμπτη 15 Αυγούστου..

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, συμμετέχει και φέτος στον καθιερωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού &  Αθλητισμού,  εορτασμό του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 .

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις  21.15 στο αίθριο του Αρχαιολογικού  Μουσείου της Ολυμπίας όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία  των “Banda Morena”.

Οι “Banda Morena” είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα, που σχηματίστηκε με στόχο τη δημιουργία μιας πολυδιάστατης μπάντας, η οποία κινείται σε ποικίλα μουσικά είδη. Βασική επιδίωξη ήταν το σχήμα να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, κέφι, δημιουργική φαντασία στη μουσική προσέγγιση, και γενικά να φέρει κάτι νέο στην τοπική μουσική σκηνή. Η συμπλήρωση του «ρόστερ» της ομάδας έγινε μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε πολλά μουσικά σχήματα της περιοχής και όχι μόνο. Ο Νικόχρηστος  Λαμπαούνας, έμπειρος στα μουσικά δρώμενα της Ηλείας, αλλά και προερχόμενος από μια πολύ καλή πορεία στο “The Voice of Greece” πλαισιώνεται στα φωνητικά από τον επίσης πολύ γνωστό τραγουδοποιό, τραγουδιστή και κιθαρίστα Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα και την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στιγμές». Την τριάδα των τραγουδιστών συμπληρώνει η λαμπερή Morena Εύη Αναστοπούλου. Στα πλήκτρα ένας μουσικός- πολυεργαλείο, με μεγάλη πορεία στις μεγαλύτερες μπάντες του νομού, ο Φώτης Αθανασόπουλος. Στα μετόπισθεν, αξιοσημείωτη είναι η χημεία των Νίκου Χαραλαμπάκη στα τύμπανα και Θοδωρή Βένδρα στο μπάσο, αποτέλεσμα της συνεργασίας τους σε διάφορα μουσικά σχήματα. Ο ήχος και οι μελωδίες της μπάντας που θα απολαύσουμε στο φώς της πανσελήνου ταλαντεύονται ανάμεσα στο ροκ, έντεχνο, swing, rock n’ roll,  κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης μουσικής σκηνής, με ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Επίσης ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 21.00 έως 24.00, με την εθελοντική προσφορά εργασίας τόσο των μονίμων αρχαιοφυλάκων, όσο και των αρχαιοφυλάκων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που υπηρετούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όλη η επικαιρότητα