Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη λαμπαδηδρομία

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην λαμπαδηδρομία για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Δημαρχείο της πόλης, με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 2 Μαρτίου και ώρα 14:00. Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων θα γίνει με δημόσια κλήρωση, αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας.

Οι κατηγορίες των δημοτών που μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση, είναι:

  1. Εν ενεργεία αθλητές, ήτοι αθλητές με δελτίο αθλητικής ιδιότητας από Ομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων . Στην κατηγορία αυτή δηλώνουν συμμετοχή οι αθλητές που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί στις παρακάτω αθλητικές διοργανώσεις:
    -Παγκόσμια πρωταθλήματα
    -Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα
    -Μεσογειακούς αγώνες
    -Βαλκανικούς αγώνες
    -Πανελλήνιους αγώνες.
  2. Δύο πολίτες ηλικίας από 16 έως 30 ετών (2 δάδες).
  3. Ένας πολίτης ηλικίας από 31 ετών και άνω (1 δάδα).
    Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ολυμπιακών και Εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Ρόη Αντωνοπούλου, επεσήμανε ότι «ο Δήμος μας, μέσω των φετινών κατηγοριών, θέλει να δώσει έμφαση στους ενασχολούμενους με τον αθλητισμό δημότες (1η κατηγορία) αλλά κάνει ταυτόχρονα ένα άνοιγμα σε όλους τους δημότες μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται ως ύψιστη τιμή να κρατήσουν την Ολυμπιακή δάδα, και να τρέξουν στη λαμπαδηδρομία, ανεξάρτητα από ιδιότητα, ηλικία και λοιπά κριτήρια».
    Για τους υποψηφίους λαμπαδηδρόμους κρίνεται απαραίτητο να μην έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε άλλη λαμπαδηδρομία.
    Στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας θα μπορούν να προσέρχονται δημότες, σήμερα Παρασκευή και την Δευτέρα 2/3 και να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Όλη η επικαιρότητα