Ελλάδα

Αρχαίο νόμισμα και ναρκωτικά χάπια βρέθηκαν σε Ι.Χ. στις Σέρρες

Ακούστε το άρθρο

Ο 43χρονος δεν θέλησε να αποκαλύψει πώς βρέθηκε στα χέρια του το νόμισμα και εκτιμάται ότι είναι προϊόν λαθρανασκαφής, σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Σερρών για τις δραστηριότητες ενός 43χρονου Αλβανού που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν ελέγχους σε οχήματα τα οποία κινούνταν στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, βρέθηκαν δυο ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν διέθετε ιατρική συνταγή, γι’ αυτό και παρελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών. Όμως, στο αυτοκίνητο βρέθηκε και ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα που εμπίπτει στην σχετική νομοθεσία και εστάλη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για να χρονολογηθεί και να εκτιμηθεί η αξία του.

Ο 43χρονος δεν θέλησε να αποκαλύψει πώς βρέθηκε στα χέρια του το νόμισμα και εκτιμάται ότι είναι προϊόν λαθρανασκαφής, σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο. Αυτά που ερευνώνται τώρα, είναι αν είχε και άλλα στην κατοχή του και τα έχει πουλήσει και αν είναι μέλος σπείρας αρχαιοκαπήλων. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα