Εκκλησία Ηλεία

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον πολιούχο της Αμαλιάδας – Θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’

Ακούστε το άρθρο

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός για τον πολιούχο της Αμαλιάδας Άγιο Αθανάσιο και τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνει περισσότερο με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Ηλεία και η Αμαλιάδα θα είναι ένας από τους σταθμούς του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον δήμο Ήλιδας, σήμερα 17 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, από τις 7 το πρωί έως τις 11 θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’. Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αθανασίου με διαδρομή από τις οδούς Δαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας- Καποδιστρίου και κατάληξη στον ιερό ναό.

Στις 12:15 το μεσημέρι θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Αμέσως μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, όπου θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ για την παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ στην συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα για στον ίδιο και τους εκπροσώπους της εκκλησίας.

 

Όλη η επικαιρότητα