Ηλεία

Άρχισε η διανομή τροφίμων στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Για περίπου 1.500 ωφελούμενους του ΚΕΑ ξεκίνησε χθες στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ και συνεχίζεται σήμερα η διανομή τροφίμων σε πολίτες του δήμου Ήλιδας, στο  πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD), σε συνεργασία με την  Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας.

Οι ωφελούμενοι ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα από την Κοινωφελή Επιχείρηση, για το ακριβές μέρος, την  ώρα και την  ημερομηνία της διανομή, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία. Για την παραλαβή των τροφίμων ήταν απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ του ατόμου που έχει υποβάλει την αίτηση, ενώ στην περίπτωση κατάκοιτων ωφελούμενων, πλέον των παραπάνω εγγράφων, ήταν αναγκαία η ύπαρξη εξουσιοδότησης από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

Σε δήλωσή της η  πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξάνδρα Κοτσάφτη τόνισε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας σήμερα υλοποιεί ως εταίρος τη διανομή νωπών προϊόντων (μοσχάρι – χοιρινό), παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.α.) ειδών υγιεινής – καθαριότητας και οπωροπωλείου.

Η ταυτοποίηση των στοιχείων των ωφελούμενων γίνεται με τη χρήση tablet. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί με γραπτό κείμενο στο κινητό τους τηλέφωνο και είναι προσωπικό. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο χώρος διανομής του πρώην ΤΕΙ Αμαλιάδας, χορηγήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών κατόπιν θετικής εισήγησης της προέδρου του εν λόγω Ιδρύματος κ Τσακαλίδου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με μοναδικό στόχο να στηρίξουμε εμπράκτως τους ανθρώπους του Δήμου μας που στους δύσκολους για τη Χώρα μας, καιρούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Όλη η επικαιρότητα