Εκλογές Εκλογικά Νέα Ελλάδα Πολιτική

Άρχισε να «βρέχει» τροπολογίες στην Βουλή!

Ακούστε το άρθρο

Ποδαρικό με τρεις τροπολογίες έκανε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οργισμένη αντίδραση από την αντιπολίτευση. Κατηγορούν την κυβέρνηση για ρουσφέτια πριν από τις εκλογές.

Και πριν αλέκτωρ… άρχισε να βρέχει τροπολογίες στην Βουλή από την κυβέρνηση για να ψηφιστούν μέχρι να κλείσει για τις εκλογές. Το ποδαρικό έγινε με την μορφή κατάθεσης τριών βουλευτικών τροπολογιών που κατέθεσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και αφορούν την εκλογική της περιφέρεια την Κεφαλλονιά.

Ειδικότερα, κατέθεσε στην Κύρωση της διεθνής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν που εισάγεται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια, μία τροπολογία για «Παράταση προθεσμίας καταβολής δαπανών Περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26.1.2014 και 3.2.2014» (αφορούν το νομό Κεφαλληνίας).

Η δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε αφορά την «τροποποίηση όρων δόμησης παραδοσιακών οικισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης». Η τρίτη τροπολογία αφορά «Διαδικασία τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης».

Αύριο το μεσημέρι στην Ολομέλεια θα εισαχθούν για ψήφιση δύο διεθνείς Κυρώσεις. Η μία αφορά την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος» και η δεύτερη την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα».

Την Πέμπτη θα εισαχθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια οι Κυρώσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, ενώ την Παρασκευή θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια μια Κύρωση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που όμως ακόμα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή.

Η ΝΔ δια του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα δήλωσε πως η ΝΔ θα απέχει από όλη αυτή την διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλίου και λίγο μετά δήλωσε στις κάμερες ότι «λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και τον κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της έβδομης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία Θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσαν πως θα μπαίνουν στις επιτροπές και στην Ολομέλεια και στην αρχή των συνεδριάσεων θα αποχωρούν καταγγέλλοντας την διαδικασία.

Αντίθετα, με επιφυλακτικότητα θα προσέλθει στη νομοθέτηση το Ποτάμι, το οποίο όμως  εάν δει ότι έρχονται πολλές ή σοβαρές και ύποπτες τροπολογίες τότε μπορεί να αποχωρήσει.

Δείτε τις τροπολογίες

tropologia
tropologia_ekkatharisidapanon
tropologia_theopeftatou_paradosiakoioikismoi

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα