Categories: WEB tvΗλεία

Αρχίζει το παγκόσμιο ταξίδι για «Το Φως της Ολυμπίας»

Share

Όταν το δημιουργικό όνειρο, είναι η πραγματικότητα του αύριο…

Το “Φως της Ολυμπίας” ξεκινάει για το παγκόσμιο πολιτιστικό και επιχειρηματικό ταξίδι του, έχοντας ως κύριο στόχο να κάνει γνωστή σε όλη την υφήλιο, την πολιτιστική κληρονομιά της Ηλείας.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο κ. Γιώργος Τάκης Δόξας, που αναφέρθηκε από το δημαρχείο Πύργου, για τη νέα πρωτοβουλία του, την ίδρυση της εταιρίας «DOXA/ΔΟΞΑΣ ΙΚΕ» με το «Φως της Ολυμπίας», που είναι μία διαδικτυακή εταιρεία για την προώθηση του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δόξας, εμπνεόμενος από την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα, τον Επικούρειο Απόλλωνα, τον Ερμή του Πραξιτέλους και όλων των Ηλειακών «θησαυρών», μέσω αυτής της νέας προσπάθειας που ξεκινά, έχει ως στόχο την επανασύνδεση του σύγχρονου ανθρώπου με την πνευματική, αθλητική και πολιτιστική μας κληρονομιά, «για να μεταφέρουμε μηνύματα πολιτισμού σε όλη την παγκόσμια αγορά».

Και συνεχίζοντας τόνισε πως «στη σύγχρονη κοινωνία εκτιμώ ότι πέρα από το επιχειρηματικό κέρδος, θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα και μια δράση που θα αφορά (διακριτικά) στην ανθρωπιστική, κοινωνική, φιλανθρωπική παρέμβαση».

Οι περιπέτειες υγείας και το ξεκίνημα αυτής της ιδέας από τον Πύργο

Ο κ. Δόξας στάθηκε και στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην ζωή, λόγω προβλημάτων υγείας, που όμως τον δυνάμωσαν σαν άνθρωπο.

«Ξεκινώντας αυτή την ιδέα από την Ηλεία, θέλω να σας ενημερώσω ότι από το 2016, έχω κάποιες περιπέτειες με την υγεία μου. Αυτές οι περιπέτειες για να ξεπεραστούν χρειάζονται θάρρος και ψυχική δύναμη. Άρα όταν το 2021 αντιμετώπισα ένα καινούργιο πρόβλημα, κυρίως με την ψυχή μου και μετά από μία αρκετά ζωντανή και δημιουργική πορεία στο χώρο του μάρκετινγκ και στον πολιτισμό, είχα τρεις αποφάσεις να πάρω, όσον αφορά τα επόμενα βήματά μου. Είτε να καθίσω στο μπαλκόνι, στο σπίτι της Σοφίας Βέμπο και να κοιτάω την Πατησίων, είτε να βουτήξω και να κάνω μία θεαματική κίνηση από τον πέμπτο όροφο, είτε κάτι να κάνω. Πήρα λοιπόν την απόφαση, αυτό που μου έχει κληρονομήσει ο πατέρας μου, αλλά κυρίως αυτό το ΦΩΣ που όλα τα χρόνια της ζωής μου με καθοδηγεί, να κάνω την εταιρεία DOXAS / ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με βασικό αντικείμενο την προβολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αρχής γινομένης, από το Φως της Ολυμπίας.
Πήραμε την απόφαση τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας να καταργηθούν και να μεταφερθούν σε ένα κτίριο που νοικιάζουμε στην οδό Πατρών 10-12, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Εδώ θα εγκατασταθεί η εταιρεία.

Πρέπει επίσης να σας πω ότι όταν ο άνθρωπος πιστεύει και χτίζει πάνω σε δεδομένα στοιχεία, όλα μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ότι αυτός ο νομός, πέρα από πολιτικά, κομματικά και οτιδήποτε άλλο, είναι ο νομός με το Φως και δυστυχώς αυτό το Φως χάνετε. Να σας δώσω την πληροφορία ότι με μία συστηματική έρευνα πέντε ετών τεκμηριώθηκε ότι η Αρχαία Ολυμπία σε άυλη αξία είναι 65 δισεκατομμύρια ευρώ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σημαίνει άυλη αξία. Αυτή η αξία δίνει την προοπτική, για αυτό και εμείς επιλέξαμε τον Πύργο, πού είναι μια άυλη αξία τεράστιου μεγέθους, για το καινούργιο αυτό εγχείρημα μας».

Οι πρώτες έξι δράσεις

Η κα Ειρήνη Μεσσήνη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτης του κ. Δόξα, στάθηκε με την σειρά της στις έξι πρώτες δράσεις που προγραμματίζονται.

«Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω στο ανθρώπινο κομμάτι και στο ανθρωπιστικό πρόσωπο της εταιρείας και θα αναφέρω έξι πολύ ενδεικτικές δράσεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα της εταιρείας για να τεθούν σε εφαρμογή. Κοντά λοιπόν στο συνάνθρωπό μας, κάθε χρόνο την 1η του Μάρτη θα γίνεται μία πολιτιστική εκδήλωση στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, για τη βράβευση 31 ανώνυμων καθημερινών ηρώων ανθρώπων, πού σιωπηλά θα προβαίνουν σε πράξεις στήριξης των συνανθρώπων τους. Επίσης θα υπάρχει οικονομική χορηγία αξίας 10 ευρώ για το άσυλο της Νέας Βασιλείας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, από την πώληση των πολιτιστικών προϊόντων. Μία οικονομική χορηγία 10 ευρώ θα δοθεί για την φροντίδα των καρκινοπαθών «Γαλιλαία» των Σπάτων, πάλι από την πώληση των πολιτισμικών προϊόντων.  Θα γίνει μια οικονομική χορηγία αξίας 10 ευρώ για το ΕΕΕΕΚ Πύργου, το ειδικό σχολείο των παιδιών ΑΜΕΑ, πάλι από την πώληση των πολιτιστικών προϊόντων. Επίσης θα έχουμε την οικονομική και ηθική στήριξη στην εταιρεία ηλειακών μελετών και δράσεων «Τάκη Δόξα» που συντονίζουν οι δυο Πυργιώτες Γιάννης Νικολόπουλος και Θεοφάνης Παπαδόπουλος. Ενώ η 6η δράση είναι η ετήσια υποτροφία με το όνομα «Τάκης Δόξας» αξίας 5.000 ευρώ για δύο άπορους αριστούχους μαθητές της Γ Λυκείου του νομού Ηλείας για την ένταξη τους στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Η διαδικτυακή προώθηση και πώληση των προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας Γιώργη Τάκη Δόξα

Τέλος η κα Μαίρη Βασιλαδιώτη που έχει αναλάβει την κεντρική διοίκηση αυτής της εταιρείας τόνισε.
«Είναι μία διαδικτυακή εταιρεία για την προώθηση του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εμπνευστεί από την αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ηλιδα, τον Επικούρειο Απόλλωνα, τον Ερμή του Πραξιτέλους. Μεταξύ των επιχειρηματικών δράσεων της εταιρείας θα είναι η διαδικτυακή προώθηση και πώληση των πνευματικής ιδιοκτησίας Γιώργη Τάκη Δόξα πολιτισμικών προϊόντων και υπηρεσιών υπό το brand Ελλάδα, Φως, Πολιτισμός. Και τα προϊόντα τα οποία θα πωλούνται θα αφορούν τον πολιτισμό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση συνεδρίων και διαφόρων δράσεων σεμιναρίου, για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, υγείας και φιλανθρωπίας».

*** Ακόμη ο κ. Δόξας μίλησε για όλους τους συνεργάτες του που έχουν συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια.

*** Επίσης ανέφερε ότι όνειρό του είναι να βρεθεί κάποιος χώρος για δημιουργικά «φωτεινά» μυαλά, για να δημιουργηθεί ένα hub που θα ασχολείται με έργα για τον πολιτισμό, που θα διατίθενται μέσα από το διαδίκτυο.

*** Για το Πολιτιστικό Ομόλογο που θα εκδοθεί τόνισε ότι ξεκινά από εδώ, επειδή ο Πύργος είναι ένα σημείο αναφοράς συνδεδεμένο 100% με την Αρχαία Ολυμπία. Το Πολιτιστικό Ομόλογο θα είναι αξίας 100 ευρώ, θα έχει πενταετή διάρκεια και θα δίνει επιτόκιο για πρώτη φορά 10%. Θα διατεθούν δε 20.000 ομόλογα.