Ηλεία

Άρχίζουν έλεγχοι για αδήλωτες παροχές ύδρευσης – ειδικά σε Γαστούνη – Α. Μαρίνος: «Κάποιοι θα κρυφτούν»

Ακούστε το άρθρο

Τις καθοριστικές ενέργειες για τη διασφάλιση πόσιμου νερού στον Δήμο Πηνειού καθώς και τις σημαντικές αποφάσεις  για τις αδήλωτες παροχές νερού που τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει δύο «κατηγορίες» πολιτών και αποτελούν πληγή για τα έσοδα του Δήμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς την προηγούμενη δημοτική αρχή «για την ανοχή ή την υπόθαλψη που επιδείκνυε» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαστούνης την περασμένη Παρασκευή, με όλους τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, από τους οποίους ζήτησε τη συνδρομή για την μέτρηση των παροχών. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείου, η διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μ. Παπαδοπούλου και αντιδήμαρχοι.

Επιχείρηση Διαχείρισης νερού

Η διασφάλιση πόσιμου νερού αποτελούσε προεκλογική δέσμευση και ηθική υποχρέωση  του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου απέναντι στους συνδημότες του.  Προς την κατεύθυνση αυτή και από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, ο δήμαρχος κινήθηκε μεθοδικά με προοπτική άμεσης λύσης.  Ο Ανδρέας Μαρίνος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η μελέτη βιωσιμότητας  ώστε ο δήμος Πηνειού να προχωρήσει στην ίδρυση Επιχείρησης διαχείρισης νερού (Δ.Ε.Υ.Α), όπως είχε εισηγηθεί προ μηνός ο ίδιος  και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες για την αγορά ειδικών φίλτρων νερού.

Μέτρηση παροχών με τη συνδρομή των προέδρων

Σήμερα ειδικό συνεργείο με την συνδρομή των προέδρων ξεκινά σε όλες τις ΔΕ του Δήμου τη μέτρηση όλων των παροχών ύδρευσης. Στόχος του δημάρχου είναι η διασφάλιση των εσόδων του Δήμου αλλά και η οικονομική ελάφρυνση  συνεπών καταναλωτών που επί σειρά ετών είχαν επωμιστεί το κόστος  υδροδότησης «έξυπνων» συνδημοτών τους.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος  Πηνειού τόνισε: «Έχουμε μια μεγάλη απόκλιση των μετρητών της ΔΕΗ με τις παροχές ύδρευσης. Στη Γαστούνη ιδιαίτερα έχουμε σχεδόν διπλάσια ρολόγια της ΔΕΗ απ’ ότι οι παροχές ύδρευσης, ενώ είναι κανόνας, όποιος έχει ρεύμα έχει και νερό.

Αναθέσαμε λοιπόν σε εταιρεία εκτός ορίων του δήμου Πηνειού, να είναι ο σύμβουλός μας στο θέμα της μέτρησης των παροχών. Δεν θα μείνει καμία παροχή που δεν θα μετρηθεί. Καλώ λοιπόν τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων να βοηθήσουν στο θέμα αυτό και να υποδείξουν όλες τις παροχές που δεν έχουν μετρηθεί».

Το αποτέλεσμα του ελέγχου

Ο  δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος ολοκληρώνοντας την ενημέρωση και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του ελέγχου, τόνισε: «Να είστε σίγουροι ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που δυστυχώς κάποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν, που διετέλεσαν δημοτικοί άρχοντες τα προηγούμενα χρόνια. Θα τρέχουν να κρυφτούν γιατί με την ανοχή τους αν όχι με την υπόθαλψή τους οι μισοί υδροδοτούνταν σε βάρος των άλλων μισών. Αυτά τελειώσανε! Εγώ δεν θα πάω φυλακή! Ήρθα να διοικήσω με την εμπιστοσύνη σας και θα διοικήσω σωστά. Γιατί ούτε σε συναλλαγές θα έρθω με εργολάβους, ούτε σε συναλλαγές θα έρθω με τον καθένα, αλλά θα κοιτώ τον κόσμο στα μάτια και θα τον βλέπω καθαρά όπως τον βλέπω σαράντα χρόνια τώρα, ασχολούμενος με την πολιτική».

Όλη η επικαιρότητα