Ηλεία

Αρχίζουν ξανά οι αυτοψίες του ΤΑΠ Ηλείας – Βρέθηκε λύση στα οδοιπορικά με παρέμβαση Παπαθεοδώρου

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες ξανά οι αυτοψίες και οι διεκπεραιώσεις διαφόρων εκκρεμοτήτων που αφορούν τους σεισμόπληκτους και τους πυρόπληκτους της Ηλείας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων, καθώς δόθηκε λύση στο ζήτημα της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης των μηχανικών του ΤΑΠ Ηλείας και των υπολοιπών υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο νέος γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίκος Παπαθεοδώρου, σε απανωτές συσκέψεις που έγιναν σε Αθήνα και Πάτρα με τη συμμετοχή του ιδίου και εκπροσώπων των υπουργείων Υποδομών και Εσωτερικών, συζητήθηκαν οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που δεν επέτρεπαν τη μετάβαση των μηχανικών για αυτοψίες και δόθηκε λύση από το υπουργείο Υποδομών.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες και οι λοιπές διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αρχή έγινε με την Κεφαλονιά, όπου ήδη μετέβησαν.

«Βρέθηκε η φόρμουλα επίλυσης του προβλήματος ύστερα από συσκέψει. Ήδη από προχθές έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και οι λοιπές διαδικασίες στην Κεφαλονιά και σταδιακά θα προχωρήσουν οι υποθέσεις όλων των πληγέντων σε όλες τις υπηρεσίες. Το επόμενο διάστημα θα ξανασυναντηθούμε για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί και ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, μέσω του οποίου δόθηκε η λύση», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Παπαθεοδώρου.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι μηχανικοί του ΤΑΠ Ηλείας μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες που αφορούν κυρίως τους σεισμόπληκτους της περιοχής των Κρεστένων, αλλά και τους πλημμυροπαθείς του Κάμπου.

Όλη η επικαιρότητα