Ηλεία

Αρετή: Φιλική σύσταση προς την ΕΛ.ΑΣ «Για να μην στοχοποιείται το χωριό μας »

Ακούστε το άρθρο

Φιλική σύσταση προς την ΕΛΑΣ έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής κ. Βασίλης Δρακιάς με αφορμή την αναφορά που κάνει για το ήσυχο χωριό η ΕΛΑΣ στα Δελτία Τύπου.

Ο κ. Δρακιάς παρατήρησε εύστοχα ότι στα Δελτία της ΕΛΑΣ για συλλήψεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών αναφέρεται η Αρετή αφού τον κόμβο του χωριού επί της ΕΟ επιλέγουν άνδρες της ΟΠΚΕ για να κάνουν ελέγχους. Άμεση και η απάντηση της ΕΛΑΣ.

Η επιστολή

Η επιστολή του κ. Βασίλη Δρακιά έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμοι κύριοι, διαβάζουμε κατά καιρούς στα Δελτία Τύπου της ΕΛΑΣ οτι γίνονται συλλήψεις στην Αρετή για ναρκωτικά.  Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί στην διατύπωση γιατί ήδη το χωριό μας καθώς και οι κάτοικοι του στοχοποιούνται ότι σχετίζονται με τις συλλήψεις.
Ιδιαίτερα να τονίζεται ότι οι συλλήψεις γίνονται στο ύψος του κόμβου της Αρετής από ομάδα της ΟΠΚΕ γιατί μέσα από τα ΜΜΕ τα δελτία Τύπου  παρερμηνεύονται και νομίζει κανείς διαβάζοντάς τα ότι οι συλλήψεις αφορούν κάτοικους του χωριού μας.

Με εκτίμηση Δρακιάς Βασίλειος Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής.


Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Άμεση η απάντηση της Ε.Α. η οποία έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κύριε Δρακιά , σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία σας και τις επισημάνσεις σας τις οποίες έχουμε λάβει υπόψη.

Στόχος μας είναι να αποτυπώνονται τα πραγματικά περιστατικά και για αυτό το λόγο αναφέραμε και τους τόπους συλλήψεις.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε να στοχοποιούμε τους κατοίκους της Αρετής αλλά και την περιοχή της.

Για το λόγο αυτό από δω και στο εξής θα αναφέρουμε ρητά τον κόμβο Αρετής της Νέα ΕΘνικής Οδού Πατρών – Πύργου ή θα κάνουμε αναφορά στην ευρύτερη περιοχή.

Με εκτίμηση, Ιγνάτιος Τριανταφύλλου Αστυνόμος Β’»

Όλη η επικαιρότητα