Κόσμος

Αργή αλλά σταθερή η πρόοδος της υγείας του Σουμάχερ

32b6c484eb14967a2b253f80aa636811.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 φαίνεται πως επικοινωνεί κανονικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, o Γερμανός πιλότος, ο οποίος νοσηλεύεται για 7ο συνεχόμενο μήνα, διατηρεί επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί δεν είναι σίγουροι εάν θα καταφέρει να επανέλθει 100%.

«Αυτό που βασανίζει τον κόσμο είναι το ίδιο που βασανίζει και την οικογένεια του: η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, σχεδόν αβέβαιη. Κι όσον αφορά σε άτομα που έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ο Schumacher, η ανάρρωση απαιτεί πολλά χρόνια» εκτιμά ο  νευρολόγος χειρούργος, Peter Hamlyn.

«Οι πρώτοι μήνες είναι κρίσιμοι για το κατά πόσο θα καταφέρει ή όχι να αναρρώσει, αλλά να βγει αλώβητος και ζωντανός από τη δοκιμασία αυτή. Όσο περνάει ο καιρός, πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα καταφέρει να επιβιώσει, αλλά πόσο ποιοτική θα είναι η επιβίωση του για τα επόμενα χρόνια» υποστηρίζει εν συνεχεία.  

 
 
Πηγή: bankingnews.gr

Όλη η επικαιρότητα