Αργολίδα

Αργολίδα: Αγρότες απέκλεισαν με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ την Ε.Ο. Μυκηνών

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας προχώρησε στον αποκλεισμό της οδού με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους
Ακούστε το άρθρο

Μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας προχώρησαν, στις 11 το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματά τους, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυκηνών – Ναυπλίου στο ύψος του “Ενόδιον”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας προχώρησε στον αποκλεισμό της οδού με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματα που έχουν στο σύνολο οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως αναφέρουν.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του γνωστοποιεί τα αιτήματα των αγροτών που είναι:
• Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
• Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.
• Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
• Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

Η αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω Φιχτίων – Κουτσοποδίου για Άργος και Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τους αγρότες ο αποκλεισμός δεν θα είναι πολύωρος και έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενω τις επόμενες ημέρες ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Όλη η επικαιρότητα